Przekąska po włosku

kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,

...ale na naszym polskich waflach ryżowych. Bezkarnie możemy sobie sięgnąć po jeszcze jeden i jeszcze jeden...
Niezwykle aromatyczna przekąska dodam, dzięki specyficznym dodatkom, kochana przez moje dzieci, uwielbiana przeze mnie.


Jej zapach jeszcze długo unosi się w powietrzu i przywołuje na myśl wspaniałe włoskie wakacje.

kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,

kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,

kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,


Składniki
  • wafle ryżowe u mnie z czarnuszką KUPIEC
  • ser typu Pecorino
  • salami z dzika
  • pomidory suszone w oliwie
  • dość dużo sałaty rzymskiej( jako dodatek, a przede wszystkim sprytny sposób ,aby nam się paluszki nie "pobrudziły". To mój trick u dzieci )
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • świeży ogórek
  • opcjonalnie glassa balsamica z octem balsamicznym z Modeny
kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,


Wykonanie proste jak drut. Wafle skrapiamy oliwą z oliwek.

kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,

kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,

Dodajemy ogórek w plasterkach, salami i pomidory suszone. Na koniec ser, sałatę ,a to wszystko jeśli chcecie "zygzakujecie" glassą balsamiczną... I wtedy moje dzieci chcą jeszcze sałaty, żeby sobie paluszków nie "pobrudzić"...
I cała rzymska sałata zjedzona .

Smacznego!

kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,

kupiec wafle ryżowe,wafle ryżowe,kupiec,przekąska po wlosku,antipasti,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!