czwartek, 28 czerwca 2018

Sałatka makaronowa z pesto, pomidorami i papryką zamknięte w słoiku.


Sałatka makaronowa z pesto, pomidorami i papryką zamknięte w słoiku.


Idealne danie do zabrania ze sobą dosłownie wszędzie. Tą przepyszną sałatkę będziecie chcieli jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją przechowywać do 3 dni w lodówce.
Smak jest obłędny. Gotowane spotyka się z surowym. Można ją jeść warstwami lub wysunąć delikatnie na talerz , wymieszać i gotowe!


Niezależnie od sposobu spożycia i tak będzie idealnie pyszna!
Przepis znalazłam w książce WIELKA KSIĘGA DAŃ W SŁOIKU
Znajdują się w niej proste przepisy na zdrowe i smaczne lunche, sałatki i desery, które zamkniesz w słoiku i zabierzesz do pracy, szkoły czy na wakacje!
Jeszcze kilka lat temu słoiki były zarezerwowane wyłącznie do konserwowania i przechowywania żywności. Dziś moda na dania w słoiku zaczęła obejmować cały świat.
lunch do pracy,danie ze słoika,drugie śniadanie w słoiku,dania które zabierzesz do słoika,dania na podróż,dania do pracy, dieta pudełkowa,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,makaron z pesto,

lunch do pracy,danie ze słoika,drugie śniadanie w słoiku,dania które zabierzesz do słoika,dania na podróż,dania do pracy, dieta pudełkowa,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,makaron z pesto,

Co jest przyczyną takiego sukcesu niepozornych szklanych naczyń z jedzeniem? 
To przede wszystkim podręczny, wygodnie i bezpiecznie zapakowany wartościowy posiłek, który często nie wymaga nawet minuty gotowania!

lunch do pracy,danie ze słoika,drugie śniadanie w słoiku,dania które zabierzesz do słoika,dania na podróż,dania do pracy, dieta pudełkowa,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,makaron z pesto,

lunch do pracy,danie ze słoika,drugie śniadanie w słoiku,dania które zabierzesz do słoika,dania na podróż,dania do pracy, dieta pudełkowa,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,makaron z pesto,

lunch do pracy,danie ze słoika,drugie śniadanie w słoiku,dania które zabierzesz do słoika,dania na podróż,dania do pracy, dieta pudełkowa,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,makaron z pesto,

lunch do pracy,danie ze słoika,drugie śniadanie w słoiku,dania które zabierzesz do słoika,dania na podróż,dania do pracy, dieta pudełkowa,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,makaron z pesto,

Zacznij korzystać ze słoików, a szybko się przekonasz, że to fantastyczne, proste i uniwersalne rozwiązanie – zwłaszcza jeśli się ma do dyspozycji smakowite i pomysłowe przepisy z tej książki. Ciesz się różnorodnością smaków podczas śniadania, lunchu oraz kolacji. W Wielkiej księdze dań w słoiku znajdziesz proste receptury nie tylko na smaczne dania na bazie makaronu i ryżu, ale również niezwykłe propozycje deserowe. Co najlepsze, wszystko przygotowuje się i przechowuje w słoiku, a czasami potem jeszcze je prosto ze słoika. Trudno o wygodniejszy posiłek!

Składniki
  • słoik litrowy lub dwa mniejsze słoiki
  • makaron penne lub jak u mnie zielony makaron w kształcie listków oliwnych
  • zielone pesto
  • pomidory malinowe lub koktajlowe, możecie użyć trzech kolorów pomidorków
  • pomarańczowa papryka
  • w oryginale są mikroliście, nie miałam ich pod ręką, dlatego dodałam młodziutkiej świeżej botwinki i koperku
  • parmezan lub długo dojrzewający ser
  • oliwa z oliwek
lunch do pracy,danie ze słoika,drugie śniadanie w słoiku,dania które zabierzesz do słoika,dania na podróż,dania do pracy, dieta pudełkowa,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,makaron z pesto,

Zacznij gotować osoloną wodę na makaron. Międzyczasie pokrój pomidorki, botwinkę i paprykę na kawałki.
Wrzuć makaron, ugotuj, odcedź i wymieszaj z pesto. Makaron włóż na dno słoika. Dodaj pomidory, botwinkę i paprykę, zakończ liśćmi botwinki, koperkiem i kawałkami sera. Do każdego słoika wlej łyżkę oliwy z oliwek. Słoik zakręć i wstaw do lodówki.
Danie gotowe na wynos! Danie możesz wzbogacić o grillowane piersi z kurczaka lub o tuńczyk z zalewy!
Książka jest bardzo przydatna i zawiera szereg rad i wskazówek na dania, które możesz ze sobą zabrać dosłownie wszędzie. Raz na zawsze pożegnaj się z problemem pod tytułem „co przygotować na lunch do pracy?”. Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granolasnack-pack z hummusemazjatycka zupa z tofupasta
z tuńczykiem
 i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką.

lunch do pracy,danie ze słoika,drugie śniadanie w słoiku,dania które zabierzesz do słoika,dania na podróż,dania do pracy, dieta pudełkowa,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,makaron z pesto,





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !