Szybkie ciasto ucierane z jabłkiem i mango



szybkie ucierane ciasto,proste ciasto ucierane,ciasto z jabłkami,jabłecznik,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

To jest chyba najszybsze ciasto ucierane, z którym nikt nie będzie miał problemów. Wstając godzinę wcześniej będziemy mieli je gotowe nawet na śniadanie do kawy z mlekiem. Takie czyniłam właśnie na włoskie śniadania.


Składniki
  • 4 duże wiejskie jaja
  • szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • niecałe dwie szklanki mąki pszennej
  • ciut niewiele ponad pół kostki masła
  • szczypta soli
  • mango pokrojone w kawałki
  • jabłka pokrojone w cienkie kawałki ok. 3 sztuki
szybkie ucierane ciasto,proste ciasto ucierane,ciasto z jabłkami,jabłecznik,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


Rozgrzać piekarnik do ok.175 stopni. Blaszkę (u mnie kwadratowa) lub dwie keksowki wyłożyć papierem do pieczenia. Masło rozpuścić i wystudzić.
Jaja utrzeć z cukrem na puch i dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nie przerywając miksowania wlać masło. Miksować,ale tylko do chwili połączenia składników. Wsypać jabłka i mango, delikatnie wymieszać wszystko i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch.
Piec do suchego patyczka około 40 minut. Wyciągnąć, przestudzić, pokroić. U mnie kwadratowe ciasto przekroiłam na pół i każdą połowę pokroiłam w plastry.
Smacznego!

szybkie ucierane ciasto,proste ciasto ucierane,ciasto z jabłkami,jabłecznik,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

szybkie ucierane ciasto,proste ciasto ucierane,ciasto z jabłkami,jabłecznik,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!