sobota, 2 lutego 2019

Pierożki z ciasta francuskiego z hummusem


pierożki z ciasta francuskiego,hummus sokołów,z kuchni do kuchni,kasia franiszyn luciano,przekąska karnawałowa,szybka przekąska,


Kolejna szybka i niezwykle aromatyczna przekąska na karnawał i nie tylko. Efektowna. W sam raz do ręki!

 Ciasto francuskie gra pierwsze skrzypce w karnawale, choćby dlatego, że wymaga tylko otwarcia paczki, rozłożenia, pokrojenia, nadziania, upieczenia i tyle!
Dziś nadziałam ciasto francuskie hummusem premium z dodatkiem suszonych pomidorów i nadałam całości kształt pierożków!


Składniki
  • rolka ciasta francuskiego
  • hummus premium z suszonymi pomidorami
  • 1 jajo

Rozwinąć rolkę ciasta francuskiego, pokroić w kwadraty. Każdy kwadrat posmarować rozbełtanym jajkiem z solą i pieprzem. Łyżeczką nakładać hummus. Sklejać i dociskać widelcem,smarować jajem. Piec około 10-15 minut w piekarniku. Smaczne są tak ciepłe jak zimne!

pierożki z ciasta francuskiego,hummus sokołów,z kuchni do kuchni,kasia franiszyn luciano,przekąska karnawałowa,szybka przekąska,



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !