sobota, 28 grudnia 2019

Karp świąteczny według Ewy Wachowicz


wigilijny karp,karp według ewy wachowicz,jak usmażyć karpia, ryby,dania z rybami,dania z karpia,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


Na naszych stołach w czasie Świąt nie może zabraknąć karpia!
Jak go przyrządzić ,aby był aromatyczny, delikatny w środku a chrupiący na zewnątrz?

Pomysł na wspaniałego i innego karpia podsunęła mi Ewa Wachowoicz. Powiem szczerze ,że nigdy nie miałam okazji zrobić go w ten sposób. Wcale nie żałuję. Zanim go obsmażymy, to wcześniej zostanie zamarynowany !Pyszności!

wigilijny karp,karp według ewy wachowicz,jak usmażyć karpia, ryby,dania z rybami,dania z karpia,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

wigilijny karp,karp według ewy wachowicz,jak usmażyć karpia, ryby,dania z rybami,dania z karpia,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


Składniki:
- 2 karpie
- mąka
- olej i masło do smażenia
- cebula do przełożenia ryby

Podziel oczyszczone karpie na dzwonka, na kawałki jakie lubisz. Włóż je do miski i przekładaj cebulą. Odstaw w chłodne miejsce na całą noc. W Wigilię zdejmij cebulę, dosmacz solą.
Obtocz w mące i smaż jak zwykle.
Prosty zabieg marynowania w cebuli nada naszemu karpiowi niepowtarzalnego smaku!
Spróbujcie!
W trawieniu świątecznego karpia pomoże Wam oczywiście niezawodny KOMPOT Z SUSZU! Idealny pod ciężkie dania!

wigilijny karp,karp według ewy wachowicz,jak usmażyć karpia, ryby,dania z rybami,dania z karpia,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !