piątek, 18 września 2020

Placki ziemniaczane ze szczypiorem i cukinią

  

placki ziemniaczane, lacki z cukinii,lacki ziemniaczane z cukinią i szczypiorem,jak zrobić placki ziemniaczane,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

Sezon na cukinię jeszcze się nie skończył. Dostałam jedną olbrzymią i postanowiłam ją wykorzystać. Urozmaiciłam zwykłe placki ziemniaczane. Przygotowane w ten sposób są niezwykle aromatyczne i po prostu pyszne!

 

Składniki:

- 10 ziemniaków

-cukinia

- duży pióropusz szczypiora

- 3 jaja5 łyżek mąki

- olej do smażenia

- sól i pieprz do smaku

 

placki ziemniaczane, lacki z cukinii,lacki ziemniaczane z cukinią i szczypiorem,jak zrobić placki ziemniaczane,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

placki ziemniaczane, lacki z cukinii,lacki ziemniaczane z cukinią i szczypiorem,jak zrobić placki ziemniaczane,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

Umyj i obierz ziemniaki, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Mnie pomaga robot z przystawką. Cukinię obierz i również zetrzyj na tarce. Poszatkuj szczypior i dodaj do masy, a potem kolejno jaja i mąkę. Wymieszaj. Rozgrzej na patelni olej i smaż cieniutkie placuszki na złoty kolor z obu stron.

Podawaj z kleksem śmietany. Smacznego


placki ziemniaczane, lacki z cukinii,lacki ziemniaczane z cukinią i szczypiorem,jak zrobić placki ziemniaczane,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !