Muszle nadziewane sałatką jarzynową

 Muszle nadziewane sałatką jarzynową

Sałatka jarzynowa podana w makaronowych muszlach.


Muszle nadziewane sałatką jarzynową.
Muszle nadziewane sałatką jarzynową.



Sałatka w muszlach jest niezwykle łatwa w przygotowaniu i przede wszystkim w sam raz na raz. Jedna muszla to kęs lub dwa kęsy. To idealna propozycja na imprezę i na święta. Świetnie się prezentuje i smakuje wybornie. Będziecie potrzebowali sałatki jarzynowej z dodatkiem tuńczyka, np. z tego przepisu.


Muszle nadziewane sałatką jarzynową.
Muszle nadziewane sałatką jarzynową.

Muszle nadziewane sałatką jarzynową.
Muszle nadziewane sałatką jarzynową.


Kiedy przygotujecie sałatkę, to włóżcie ją do lodówki. Schłodzi się. Ugotujcie duże muszle makaronowe, koniecznie al dente.

Odcedźcie makaron i każdą muszlę wyłóżcie na ściereczkę kuchenną. Skropcie palce oliwą z oliwek i natłuśćcie ( zróbcie masaż ) każdej muszli, dzięki temu będzie błyszcząca, ale przede wszystkim jędrna.

Do każdej muszli włóżcie porcję sałatki i układajcie na listkach szpinaku na półmisku. Posypcie całość szczypiorkiem i natką pietruszki. 

Pomimo tzw. zachodu, warto przygotować te muszle, bo są ładne i inne niż klasyczna sałatka jarzynowa w salaterce. 

Muszle nadziewane sałatką jarzynową.
Muszle nadziewane sałatką jarzynową.

Muszle nadziewane sałatką jarzynową.
Muszle nadziewane sałatką jarzynową.


Można ją zrobić na dzień przed imprezą. Nie więcej, bo szpinak zwiędnie!

Smacznego !

Muszle nadziewane sałatką jarzynową.
Muszle nadziewane sałatką jarzynową.






Komentarze

  1. Fantastyczny pomysł na przystawkę, na dodatek ładnie się prezentuje.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!