BLENDER RĘCZNY DESIRE 3W1 Russell Hobbs -Wielki Pomocnik w małej kuchni Ratatouille z cukinią , fenkułem i dzikim ryżem


Kochani jakiś czas temu padł mi blender ręczny. Padł w dosłownym słowa znaczeniu . I już nie powstał.

Szukałam takiego, który godnie mi go zastąpi, nie zajmie dużo miejsca i będzie bezproblemowo i w miarę cicho ze mną współpracował.

Szczęście chciało, że wpadł mi w ręce
blender ręczny Desire 3 w 1 Russell Hobbs


Ten trzy funkcyjny blender ręczny posiada 2 ustawienia prędkości. Idealnie nadaje się do mieszania, ubijania, siekania i innych kuchennych zadań.
Łatwe w użyciu urządzenie sprawia, że przygotowanie smakowitych dipów i sosów staje się bezproblemowe. Stylowe czerwone wykończenie z czarnymi akcentami prezentuje się imponująco wśród innych sprzętów kuchennych.
Kolor ma cudny, moc daje radę ...a i nie wrzeszczy na mnie i na innych.
Jest łatwy w czyszczeniu i nie zajmuje dużo miejsca !
Mam go właściwie zawsze pod ręką i służy mi do przygotowania zdrowych dressingów. Nie muszę uruchamiać wielofunkcyjnego robota, zakładać kilku końcówek na niewielkie ilości do zmiksowania, a potem myć i tak to wszystko.
 
Do czego mi był dziś potrzebny, do czego niezawodny?
Do bardzo zdrowego ratatouille!


Zainspirowana książką Marka Zaremby "Jaglany detoks" i stęskniona za ..Sycylią, gdzie fenkuł w dużych ilościach jadamy 3 razy w tygodniu...zabrałam się za robotę.
Przenieście się ze mną tam, gdzie plaże złociste, morze przejrzyste.... a niebo błękitne i nieskazitelnie czyste niemal przez cały rok!

Składniki
- 1 duży fenkuł lub 2 mniejsze
- puszka krojonych pomidorów
- 1 duża lub 2 małe cukinie baby
- 1 cebula najlepiej czerwona
- tymianek
- olej kokosowy virgin do smażeniaSkworcu
- ryż dziki Skworcu


Do pasty pomidorowej
-4 suszone pomidory z zalewy
- pół łyżeczki suszonego rozmarynu
- ząbek czosnku
- 2 cm imbiru świeżego
- sól himalajska do smaku
opcjonalnie pół łyżeczki kopru włoskiego
- kilka listków świeżej bazylii

 
Najpierw ugotuj ryż dziki, jak zaleca producent. Odłóż na bok.
Teraz zabieramy się za pastę z suszonych pomidorów.
 

Wszystkie składniki z pasty pomidorowej wsyp do naczynia dołączonego do zestawu Desire i zblenduj na gładko.
Spróbuj, dopraw. Odstaw.
Pokrój cukinie na podłużne cienkie kawałki.
 
 
Cebulę na pióra, fenkuł na pióra, tak aby wszystkie pióra trzymały się razem.
Rozgrzej na patelnie olej kokosowy i obsmaż fenkuł. Odłóż.
Następnie dodaj olej kokosowy i czyń podobnie z cukinią.Dołóż do niej cebulę.

Dosmacz solą.

 

Po chwili , kiedy cukinia będzie ładnie rumiana i miękka, dodaj pastę pomidorową, tymianek i wsyp wcześniej obsmażony fenkuł.
Dodaj pomidory, szczyptę kurkumy i gotuj chwilkę ,aż warzywa zmiękną.
 

Serwuj na ciepło , na dzikim ryżu , z listkami bazylii.
Danie to możecie przechowywać dość długo w lodówce.
Fenkuł jest jedną z ważniejszych roślin leczniczych.

Z pomocą blendera ręcznego, udało mi się to danie przygotować angażując w to, niewiele czasu i masę przyjemności.


 


 

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!