Śródziemnomorska sałatka z kaszą jaglaną



Dziś postawiłam na energię i dobre samopoczucie, zresztą nie od dziś. Zatęskniłam za wakacjami.
Dlatego też zagościła u mnie na śniadanie ,taka oto sałatka.
Lekka ,ale pełnowartościowa.
Pyszna, to oczywiste.


I bardzo szybko można ją przygotować.
U mnie jest bardzo szybko- ponieważ jak zawsze piszę- kaszę jaglaną mam ugotowaną codziennie! 
Wpadam w panikę jeśli nie mam kaszy jaglanej, oleju kokosowego czy oliwy z oliwek !



Kasza jaglana u mnie, nigdy się nie zmarnuje, moje małe dzieci 5 i 7 lat chętnie ją wcinają w każdej postaci- ich ulubiona wersja to kasza jaglana prażona na oleju kokosowym z dodatkiem cynamonu i syropu z agawy.
Ale dziś trochę inaczej i na wytrawnie.


Składniki
  • szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej Premium Skworcu
  • solidna garść roszponki
  • pomidorki koktajlowe
  • rybka- u mnie filety z łososia w salsie pomidorowej
  • oliwki
  • czarny sezam
  • suszone pomidory z zalewy
  • olej z ostropestu


Na półmisek, w moim przypadku Porcelana Bogucice położyłam umytą roszponkę. Na to rybę, pomidorka i resztę składników. Sałatka gotowa w kilka chwil. Skropiona olejem z ostropestu , który ma zbawienny wpływ na nasz organizm! Polecany do spożycia w diecie przy chorobach wątroby: wirusowe zapalenie wątroby, zmiany wątrobowe przy chorobie alkoholowej, uzależnieniach. Wspomaga działanie odtruwające i ochraniające wątrobę przed działaniem toksyn, zmniejsza uszkodzenia wątroby, wspomaga rekonwalescencję, przyśpieszając usuwanie substancji toksycznych odkładających się w organizmie. Polecany przy migrenowych bólach głowy
Smacznego!

Na zdrowie!


Komentarze

  1. Zaciekawiła mnie ta kasza prażoną na oleju kokosowym. Ugotowaną kasza, tak? Można prosić o więcej informacji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam,u mnie w lodówce zawsze jest kasza jaglana, a co za tym idzie jest ona zimna i lekko zbita.
      Aby była sypka i smaczna należy ją po prostu podprażyć na niewielkiej ilości oleju kokosowym rozbijając widelcem. W tym wydaniu jest również pyszna. Polecam...bo prazona inaczej mówiąc lekko odgrzewana, nie traci swoich właściwości :-)

      Usuń
  2. Coś idealnego dla mnie ;) Marzy mi sie taka sałateczka :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!