Kaszotto z warzywami, jajem i parmezanem

WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

Uwielbiam takie dania, które powstają w jednej chwili. Które są wynikiem pragnienia dobrego samopoczucia i energii.

Na szczęście dobrze zrobiony posiłek, mało przetworzony, to gwarancja dobrego zdrowia i samopoczucia, to udany dzień i lekko , lekko nie tylko na duszy ,ale i na ciele.
WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

Proponuję wspaniały posiłek, na pyszny , wiosenny obiad tudzież kolację.

Składniki
  • 200 g kaszy pęczak
  • 200 gramowy batat
  • pół czerwonej cebuli
  • opakowanie warzyw mrożonych z brokułem i mini marchewką
  • natka pietruszki do woli
  • garść ugotowanej ciecierzycy

  • WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

  • oliwa z oliwek u mnie Olitalia z dodatkiem bazylii IndexFood
WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

  • ugotowane jaja
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, kurkuma do smaku
WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

To danie wymaga odpowiedniego traktowania,dlatego do jego wykonania użyłam patelni z linii WOLL Szafir

WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

Wypędzlowałam patelnię oliwą, rozgrzałam i na dość ciepłą wsypałam obraną i pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Wsypałam kaszę i delikatnie podprażyłam.Podlałam odrobiną bulionu warzywnego. Przykryłam patelnie pokrywą i zostawiłam do podduszenia się.
Obrałam batata, pokroiłam, dodałam do kaszy wraz z ciecierzycą.Przykryłam.
Kiedy potrawa wchłonęła bulion dodałam warzyw i dolałam bulionu,powtarzałam czynność do momentu, kiedy wszystko ładnie zmiękło.

WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

Pod koniec wsypałam bazylię i pomidorki koktajlowe.

WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,

Doprawiamy jak lubimy. Ja dodałam dość sporą ilość świeżo utartego parmezanu , natki pietruszki bazylii.
Podałam z jajami ugotowanymi na twardo.
Pyszne!
A co najważniejsze zdrowe.
Potrawa zostawiona samej sobie nie wymagała żadnego mieszania i kontrolowania z mojej strony.
Smacznego gotowania, zdrowego odżywiania! 
Przepis powstał we współpracy z marką WOLL.


WOLL,woll szafir,e gustus,kaszotto z warzywami,dieta,zdrowe odzywianie,




Komentarze

  1. Zawsze śmieszyła mnie ta nazwa "kaszotto". Ale potrawka jak najbardziej na plus. Lubię takie i często robię :) z wszystkiego, co jest pod ręką :D Pozdrowionka cieplutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta tekturka z nazwą producenta patelni dodała smaku potrawie? Do jakiego momentu ją smażyć? Tylko z czosnkiem czy można jeszcze dusić ją z warzywami,żebu smakowały lepiej? Ja mam patelnię z Floriny i niepotrzebnie wyrzuciłam te tektury z opakowania, skoro można je wykorzystać do gotowania pysznych potraw tak jak u pani.

    OdpowiedzUsuń
  3. Och Anonimie, jak zauważyłeś przepis jest sponsorowany jak Twoje piwko w w gazetce, czy kosmetyki w TV ;-) ale cieszę się, że tu jesteś, bo widocznie szukałeś czegoś u mnie wnikliwie :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!