Młode ziemniaczki pieczone w patelni

    młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,



Kolejne szybkie i bezstresowe danie na bazie sezonowych produktów.
Uwielbiam!

Można uzupełnić je młodą marchewką i podać na sałacie.
Im więcej fantazji tym lepiej!

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,

Do przygotowania tego zdrowego jednogarnkowca użyłam patelni Woll Szafir
Jest to wysoka patelnia o średnicy 28 cm , w której upieczesz dosłownie wszystko.

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,


Składniki
  • młode ziemniaczki
  • koperek
  • młoda marchewka
  • sałata
  • oliwa z oliwek
  • sól himalajska różowa
  • bazylia

Najpierw rozgrzej patelnię.
Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w cząstki.
Posól, dodaj oliwy z oliwek .
Wymieszaj. Możesz dodać przyprawy do ziemniaków. 
Wsyp na rozgrzaną patelnie, potrząśnij i przykryj.
Jeśli chcesz to upieczone ziemniaczki posyp tartym parmezanem i koperkiem i zjedz z kefirem lub maślanką.

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,

Jeśli to jest niewystarczające, po prostu do ziemniaków dołóż marchewki i czerwonej cebuli jeśli lubisz i zapiekaj na patelni.

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,


Podawaj na liściach sałaty.
Ot i cała filozofia na danie z patelni.

Zdrowe, szybkie, pyszne!

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,

Komentarze

  1. Były u mnie dokładnie takie do sobotniego obiadku. Nie ma nic lepszego! Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z tym parmezanem, to ja bym juz nie przesadzała. Pyrki w tej postaci to wysmienita przystawka. Nie może ona przyćmić dania głównego. ziemniaki zimowe też wychodzą według tego przepisu, nawet ze skórą. U mnie bardzo często. Zazwyczaj uperfumowane tymiankiem lub rozmarynem. Podaje przede wszytkim do dań rybnych oraz mięsa z grilla. Pycha :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pieczone ziemniaczki pod każdą postacią :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!