Risotto z kurkami
Kochani
to chyba najsmaczniejsze i najprostsze risotto świata!
Jest
takie z kilku powodów.
Ale
po kolei .
Niedawno
zawitała do mnie paczka.
Skrywała
ona w sobie samo zdrowie i energię. Naciskam na SAMO ZDROWIE, gdyż
na rynku panuje deficyt na dobre artykuły spożywcze pozbawione
paskudnych rzeczy w środku!
Ostatnio
testuję również genialną wysoką patelnię Woll Szafir
Risotto
+ patelnia daje nam posiłek idealny pod każdym względem!
Patelnia
pozwala przygotować posiłek z małą zawartością tłuszczu i
zachowując wartości odżywcze.
Utwardzona
specjalną technologią powierzchnia naczynia posiada wbudowane
kryształy szafiru. W ten sposób staje się bazą specjalnej,
ceramicznej, wysoce odpornej i antyadhezyjnej powłoki NON-STIC.
Najwyższej
jakości stop SILUMIN zapewnia optymalną dystrybucję ciepła, co
wpływa na jakość przygotowywanych posiłków, jak również na
znaczące obniżenie kosztów energii przeznaczonej do gotowania, czy
pieczenia.
Dziś
przygotuję zupełnie bezstresowe risotto z kurkami. Kuchnia włoska
ma to do tego, że jest nieskomplikowana, zdrowa i pełna zapachów.
Przenosi
nas w inny wymiar i sprawia, że ładujemy się energią od środka.
Nie
mogłam nie zrobić jednego z flagowych dań kuchni włoskiej-
risotto!
Dziś
jednak pójdę na łatwizne i przygotuję oryginalne rosotto
z...torebki.
Ale
uwaga, jest to mix do przyrządzenia dania, pozbawiony chemii i
innych paskudztw.
Mieszanka
zawiera wysokiej jakości ryż, suszone grzyby i warzywa oraz
doskonale dobrane przyprawy i aromatyczne zioła. To uniwersalne
danie przygotujesz w łatwy i szybki sposób, zapewniając sobie
cenne składniki odżywcze, przeciwutleniacze i porządną dawkę
energii.
Firma
zapewnia o braku niespodzianek.
A
ja?
Kocham
życie, jem zdrowo!
Co
kryje w sobie torebka risotto ?
SKŁADNIKI:
ryż arborio - 90%, kurki - 4%, sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa), cebula, marchew, por,seler,kolendra, kurkuma, kmin rzymski, pieprz, kozieradka, chili, kardamon, czosnek, natka pietruszki
ryż arborio - 90%, kurki - 4%, sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa), cebula, marchew, por,seler,kolendra, kurkuma, kmin rzymski, pieprz, kozieradka, chili, kardamon, czosnek, natka pietruszki
I
TYLE!
Można?
Można!
Jest
pyszne! Zdrowe i niesamowicie aromatyczne.
Kurki
są w risotto zapewniam Was i to w dużej ilości.
Jak
zrobiłam?
W
najprostszy sposób!
Zawartość opakowania mixu do przyrządzenia RISOTTO Z KURKAMI zalać 300 ml wody, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu ok. 20 minut, ciągle mieszając.
Ja
mieszałam od czasu do czasu, gdyż dzięki patelni Woll Szafir mogę
sobie pozwolić na nie stanie przy kuchni non stop!
Risotto
dosmaczyłam dodatkowo sporą ilością parmezanu.Tego nie może
zabraknąć,a dodatkowo parmezan to kopalnia zdrowia!
Moje
dzieci kochają takie dania.
Szybko
nie musi oznaczać Fast Food.
Danie
może być bez niespodzianek i 100 %naturalne pomimo , że z torebki.
To
jest niesamowite , można je ze sobą zabierać wszędzie.
Potrzebny tylko dostęp do wody i gazu i tyle.
I można jeść zdrowo, wszędzie!
Cieszę
się, że poznałam e-condimenta
Warto
zajrzeć, warto się zaprzyjaźnić z nimi na FB.
Stanowczo
polecam , bo kocham życie i jem zdrowo!
Grzybowe risotta absolutnie kocham. Ach, ulubione smaki moje dziś serwujesz :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie! :)