Kasza gryczana z pieczarkami i szynką a la'sajgonki

skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,


Zrobiłam sporo kaszy gryczanej z pieczarkami i szynką. I wpadłam na pomysł ,by podać ją nieco inaczej.
Do ręki! U mnie zadowolone szczególnie dzieci!



Składniki
  • kasza gryczana
  • cebula
  • pieczarki ile chcecie
  • dobra szynka wędzona
  • olej kokosowy do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
  • papier ryżowy Skworcu
skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

Ugotuj kaszę gryczaną jak nakazuje producent na opakowaniu. Najlepiej jakby była na sypko.
Na oleju kokosowym podsmaż cebulę, pieczarki i szynkę, dodaj kaszę gryczaną i obsmaż.
Odłóż na bok.

skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

W szerokim rondlu rozgrzej nieco wody i zanurzaj płaty ryżowe. Przekładaj na deskę i napełniaj nadzieniem gryczanym .Zawiń tak jakbyś zawijał krokiety.
Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu.

skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

Podałam z ogórkami i sosem Folwark

Inny wymiar kaszy gryczanej! Lubicie sos sojowy? Też jest pysznie!


skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

skworcu,sosy folwark,sajgonki,kasza gryczana,pieczarki,papier ryzowy,

Komentarze

  1. Ale to musi być dobre... Pieczarki zawsze świetnie podkręcają smak :) Koniecznie muszę spróbować zrobić to danie :) Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny pomysł z tym papierem ;))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!