Kasza gryczana z pieczarkami i szynką a la'sajgonki
Zrobiłam
sporo kaszy gryczanej z pieczarkami i szynką. I wpadłam na pomysł
,by podać ją nieco inaczej.
Do
ręki! U mnie zadowolone szczególnie dzieci!
Składniki
- kasza gryczana
- cebula
- pieczarki ile chcecie
- dobra szynka wędzona
- olej kokosowy do smażenia
- sól i pieprz do smaku
- papier ryżowy Skworcu
Ugotuj
kaszę gryczaną jak nakazuje producent na opakowaniu. Najlepiej
jakby była na sypko.
Na
oleju kokosowym podsmaż cebulę, pieczarki i szynkę, dodaj kaszę
gryczaną i obsmaż.
Odłóż
na bok.
W
szerokim rondlu rozgrzej nieco wody i zanurzaj płaty ryżowe.
Przekładaj na deskę i napełniaj nadzieniem gryczanym .Zawiń tak
jakbyś zawijał krokiety.
Smaż
na niewielkiej ilości tłuszczu.
Podałam
z ogórkami i sosem Folwark
Inny
wymiar kaszy gryczanej! Lubicie sos sojowy? Też jest pysznie!
Ale to musi być dobre... Pieczarki zawsze świetnie podkręcają smak :) Koniecznie muszę spróbować zrobić to danie :) Pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł z tym papierem ;))
OdpowiedzUsuń