Schabowy po bawarsku, marynowany w musztardzie
Podaje
przepis na letnie popołudnia.
Soczysty
schab w musztardzie, z wiosenną sałatką i maślanką.
Kocham
to. Nawet ziemniak się nie wyrywa do całości.
Wolę
jeden kawałek schabiku zamiast...
Wykonanie
banalnie proste.
Fakt,
schab w musztardzie powinien poleżeć minimum całą noc w lodówce.
Robimy!
Składniki
- porcja schabu
- musztarda bawarska Develey
- kefir lub maślanka
- sałata maślana
- pomidorki czereśniowe
- mnóstwo koperku
- sól do smaku
- oliwa z oliwek
Schab
obtocz obficie w musztardzie , posyp solą i dodaj listki bazylii
jeśli chcesz.
Włóż
do lodówki ,najlepiej na noc.
Na
drugi dzień rozgrzej piekarnik do 220 i zapiekaj w naczyniu z
pokrywą około godziny,można dłużej.
Przygotuj
sałatkę.
Dosmacz
solą, koperkiem.
Krój
schab na plastry, podawaj z sosem własnym i sałatką.
Kefir?
Maślanka?
Wszystko
jedno, ważne , aby było dużo koperku!
Obiad
gotowy!
Schab
w ten sposób przyrządzony jest soczysty, łamie się i nie jest
gumą.
Super
do bułki czy na kanapkę!
Serdecznie
zachęcam do marynowania w musztardzie!
Smacznie! :-)
OdpowiedzUsuń