Schabowy po bawarsku, marynowany w musztardzie

schabowy, pieczony schab,musztarda,develey,maslanka,kefir,sałatka,koperek,fit jedzenie,zdrowe odżywianie,lekkie jedzenie,dieta, (1)


Podaje przepis na letnie popołudnia.
Soczysty schab w musztardzie, z wiosenną sałatką i maślanką.
Kocham to. Nawet ziemniak się nie wyrywa do całości.
Wolę jeden kawałek schabiku zamiast...


Wykonanie banalnie proste.
Fakt, schab w musztardzie powinien poleżeć minimum całą noc w lodówce.
Robimy!

schabowy, pieczony schab,musztarda,develey,maslanka,kefir,sałatka,koperek,fit jedzenie,zdrowe odżywianie,lekkie jedzenie,dieta, (1)

Składniki
  • porcja schabu
  • musztarda bawarska Develey
  • kefir lub maślanka
  • sałata maślana
  • pomidorki czereśniowe
  • mnóstwo koperku
  • sól do smaku
  • oliwa z oliwek
schabowy, pieczony schab,musztarda,develey,maslanka,kefir,sałatka,koperek,fit jedzenie,zdrowe odżywianie,lekkie jedzenie,dieta, (1)

schabowy, pieczony schab,musztarda,develey,maslanka,kefir,sałatka,koperek,fit jedzenie,zdrowe odżywianie,lekkie jedzenie,dieta, (1)

schabowy, pieczony schab,musztarda,develey,maslanka,kefir,sałatka,koperek,fit jedzenie,zdrowe odżywianie,lekkie jedzenie,dieta, (1)


Schab obtocz obficie w musztardzie , posyp solą i dodaj listki bazylii jeśli chcesz.
Włóż do lodówki ,najlepiej na noc.
Na drugi dzień rozgrzej piekarnik do 220 i zapiekaj w naczyniu z pokrywą około godziny,można dłużej.
Przygotuj sałatkę.
Dosmacz solą, koperkiem.
Krój schab na plastry, podawaj z sosem własnym i sałatką.
Kefir?
Maślanka?

schabowy, pieczony schab,musztarda,develey,maslanka,kefir,sałatka,koperek,fit jedzenie,zdrowe odżywianie,lekkie jedzenie,dieta, (1)

Wszystko jedno, ważne , aby było dużo koperku!
Obiad gotowy!
Schab w ten sposób przyrządzony jest soczysty, łamie się i nie jest gumą.
Super do bułki czy na kanapkę!
Serdecznie zachęcam do marynowania w musztardzie!

schabowy, pieczony schab,musztarda,develey,maslanka,kefir,sałatka,koperek,fit jedzenie,zdrowe odżywianie,lekkie jedzenie,dieta, (1)

schabowy, pieczony schab,musztarda,develey,maslanka,kefir,sałatka,koperek,fit jedzenie,zdrowe odżywianie,lekkie jedzenie,dieta, (1)



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!