Grillowana cukinia z sosem pietruszkowym , granatem i czarnuszką

syrop z agawy,tahini,pasta sezamowa,sklep internetowy skworcu,cukinia,przystawka,jaglany detoks kolejny krok,marek zaremba,granat,


Kochani, wspaniała przystawka, delikatna kolacja. Doskonale nawilża, dostarcza dużo błonnika pokarmowego. Idealna dla osób cierpiących na zaparcia.


Przepis pochodzi z książki "Jaglany detoks,kolejny krok" Marka Zaremby. W oryginale jest podana cukinia i bakłażan. W moim przepisie jest tylko cukinia. Nie zaufałam bakłażanom ,które leżały w sklepie.

Składniki
  • cukinia
  • ziarenka granatu
  • sól morska bądź himalajska różowa
  • 3 łyżki oliwy

Do sosu
  • 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini
  • łyżka oliwy
  • mały ząbek czosnku
  • pół szklanki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta soli
  • łyżeczka syropu z agawy
  • sok z połowy cytryny


Cukinię umyj. Pokrój w plastry. Wrzuć do miski, skrop oliwą, cytryną i dosmacz solą. Wymieszaj.
Patelnię grillową dobrze rozgrzej.Usmaż na patelni grillowej.

syrop z agawy,tahini,pasta sezamowa,sklep internetowy skworcu,cukinia,przystawka,jaglany detoks kolejny krok,marek zaremba,granat,

syrop z agawy,tahini,pasta sezamowa,sklep internetowy skworcu,cukinia,przystawka,jaglany detoks kolejny krok,marek zaremba,granat,

 Przełóż na półmisek/talerz.
Teraz przygotuj sos pietruszkowy.
Zmiksuj wszystkie składniki.

syrop z agawy,tahini,pasta sezamowa,sklep internetowy skworcu,cukinia,przystawka,jaglany detoks kolejny krok,marek zaremba,granat,

Spróbuj i dopraw według uznania.
Warzywa polej sosem, udekoruj ziarnkami granatu i posyp czarnuszką. Nie zapomnij skropić warzyw oliwą z oliwek.
Naturalnie, zdrowo,pysznie.

syrop z agawy,tahini,pasta sezamowa,sklep internetowy skworcu,cukinia,przystawka,jaglany detoks kolejny krok,marek zaremba,granat,

syrop z agawy,tahini,pasta sezamowa,sklep internetowy skworcu,cukinia,przystawka,jaglany detoks kolejny krok,marek zaremba,granat,



Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!