Pierś z indyka z warzywami i z olejem lnianym– danie szybkie, zdrowe i jednogarnkowe


indyk,piersi z indyka,piersi z kurczaka, sklep woj len,olej lniany,olej kokosowy ,szybki obiad, szybkie danie,

Dziś polecam bardzo szybkie danie, pomimo piątku (mięsko), zrobiłam je dzieciakom , można je zostawić i odgrzać w razie potrzeby. Nie jadasz mięsa w piątek? Pomiń je.To danie dla naprawdę spieszących się i dla Tadka Niejadka.
Pierś z indyka przygotowana w ten sposób jest soczysta. Dziecko nie zrobi sobie kulki i nie przechowa do samego wieczora w policzkach.


Do przygotowania tego ekspresowego obiadu wykorzystałam paczkę warzyw na patelnię po azjatycku z grzybami mung z Lidl.
To co mnie uderzyło w paczce, to duża gramatura, piękny kolor warzyw, nawet po ugotowaniu i brak kostek lodu i śniegu w opakowaniu.
Przygotowanie tego dania jest niemal...żadne, samo się robi po prostu.

indyk,piersi z indyka,piersi z kurczaka, sklep woj len,olej lniany,olej kokosowy ,szybki obiad, szybkie danie,

Składniki
indyk,piersi z indyka,piersi z kurczaka, sklep woj len,olej lniany,olej kokosowy ,szybki obiad, szybkie danie,

indyk,piersi z indyka,piersi z kurczaka, sklep woj len,olej lniany,olej kokosowy ,szybki obiad, szybkie danie,

indyk,piersi z indyka,piersi z kurczaka, sklep woj len,olej lniany,olej kokosowy ,szybki obiad, szybkie danie,

Rozgrzej dużą patelnię z pokrywą. Rozpuść pół łyżki oleju kokosowego i wrzuć piersi z indyka. Posól, popieprz. Zawartość opakowania z warzywami na patelnie wsyp na indyka . Posól i dosmacz pieprzem.
Całość potrząśnij i zamknij patelnię.
Niech się dusi.
Po chiwli przemieszaj.
Takie warzywa z grzybami mung dusimy około 15-20 minut.
Podalam z olejem lnianym i ciabattą.
Można dodać świeżej bazylii. Moje dzieci lubią parmezan, dodają prawie do każdej ciepłej potrawy.
Na zdrowie!

Smacznego!

indyk,piersi z indyka,piersi z kurczaka, sklep woj len,olej lniany,olej kokosowy ,szybki obiad, szybkie danie,



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!