Świąteczna sałatka z patisonem ,ananasem ,wędzonym serem i kurczakiem

patisony orzech,pieprz ziolowy skworcu,sałatka na wielkanoc,sałatka naświęta,szybka sałatka,


Kolejny pomysł na szybką i pyszną sałatkę, w sam raz na Święta Wielkanocne lub inną uroczystość. Sałatka jest o tyle szybka, że jedynym gotowanym przez nas składnikiem są jaja.Nie podaję ilości składników, gdyż te są "na oko".Kombinacja jest niezwykle smaczna!


Składniki
  • wędzona pierś z kurczaka lub wędzone udko z kurczaka
  • ser wędzony
  • papryka marynowana
  • patisony marynowane 
  • gotowane jaja
  • ogórek konserwowy
  • kukurydza
  • kawałek pora
  • kawałek świeżego ananasa (lub z puszki)
  • majonez + trochę sosu czosnkowego+trochę musztardy
  • musztarda
  • sól do smaku u mnie różowa himalajska
patisony orzech,pieprz ziolowy skworcu,sałatka na wielkanoc,sałatka naświęta,szybka sałatka,

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.Pamiętaj o ściągnięciu skórki z papryki.Sałatka jest smaczniejsza. Filet z kurczaka pokrój w kawałeczki. Ananasa również.Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Jaja ugotuj na twardo, pokrój w kostkę.Pora pokrój w cieniutkie krążki lub pół-krążki. Przelej wrzątkiem, odciśnij.
Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj kukurydzę.Wymieszaj. Przygotuj majonez. Nigdy nie dodaję majonezu prosto ze słoika. Najpierw w garnuszku miksuję go z 1 łyżeczką lub dwiema-musztardy, dodaję również sos czosnkowy, lub ząbek czosnku.
Solę, pieprzę i dopiero zalewam sałatkę.
Mieszamy i wstawiamy do lodówki ,aby składniki się przegryzły .

patisony orzech,pieprz ziolowy skworcu,sałatka na wielkanoc,sałatka naświęta,szybka sałatka,

patisony orzech,pieprz ziolowy skworcu,sałatka na wielkanoc,sałatka naświęta,szybka sałatka,

Idealna na Wielkanoc i przede wszystkim szybka!

patisony orzech,pieprz ziolowy skworcu,sałatka na wielkanoc,sałatka naświęta,szybka sałatka,




Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!