Fusilli z papryką, szpinakiem i pomidorami

fusilli,makaron z pomidorami,sos pomidorowy,szybki makaron,kuchnia włoska,szpinak,


Danie szybkie na szybki piątek. To oczywiście makaron. To danie zawsze się sprawdzi.
U mnie makaron to baza, a poza tym moje makaroniary przełkną każdy typ makaronu. Mają to we krwi. Ten makaron powstał z tego co miałam w lodówce.


Składniki
  • kilka papryk igołomskich
  • szpinak baby
  • puszka pomidorów
  • ząbek czosnku
  • pół czerwonej cebuli
  • spora ilość tartego parmezanu
  • spora ilość liści bazylii
  • garść świeżego majeranku
  • opcjonalnie boczek pokrojony w kostkę
  • olej kokosowy do smażenia
  • ulubiony makaron, najlepiej 100% durum
fusilli,makaron z pomidorami,sos pomidorowy,szybki makaron,kuchnia włoska,szpinak,


fusilli,makaron z pomidorami,sos pomidorowy,szybki makaron,kuchnia włoska,szpinak,

Wrzuć makaron na wrzątek, a między czasie podsmaż na oleju kokosowym cebulę pokrojona w piórka oraz czosnek. Dodaj boczek i pokrojoną w kawałki paprykę igołomską. Zamknij pokrywę i duś. Po chwili dodaj pomidory w puszce , majeranek i gotuj.

fusilli,makaron z pomidorami,sos pomidorowy,szybki makaron,kuchnia włoska,szpinak,

Wsyp szpinak i duś na małym ogniu, pod przykryciem do momentu, aż opadnie.
Dosmacz solą, pieprzem.

fusilli,makaron z pomidorami,sos pomidorowy,szybki makaron,kuchnia włoska,szpinak,

Wymieszaj z makaronem. Serwuj z parmezanem i dużą ilością świeżej bazylii.

Obiad gotowy!

fusilli,makaron z pomidorami,sos pomidorowy,szybki makaron,kuchnia włoska,szpinak,

fusilli,makaron z pomidorami,sos pomidorowy,szybki makaron,kuchnia włoska,szpinak,

fusilli,makaron z pomidorami,sos pomidorowy,szybki makaron,kuchnia włoska,szpinak,

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!