Tarta z papryką igołomską, szynką i szpinakiem

tarta ze szpinakiem,sół himalajska różowa drobnoziarnista skworcu,pieprz ziołowy skworcu,olej kokosowy extra virgin skworcu,szybka tarta.jak zrobić tartę


Brak pomysłu na przekąskę?
Tarta jest idealną propozycją. Na ciepło. I na zimno. Zawsze się sprawdzi. Można ją nadziać chyba wszystkim! I zabrać  ze sobą niemal wszędzie.

Dziś u mnie tarta na gotowym cieście , ale przyznam się szczerze, lepiej jest zrobić ciasto samemu.Składniki-nie podaję ilości , bo wszystko jest robione na oko.Tu nie trzeba ,ani miar, ani wag!
tarta ze szpinakiem,sół himalajska różowa drobnoziarnista skworcu,pieprz ziołowy skworcu,olej kokosowy extra virgin skworcu,szybka tarta.jak zrobić tartę

Składniki
  • gotowe ciasto na tartę
  • spora dawka szpinaku
  • olej kokosowy extra virgin do smażenia
  • papryki igołomskie. Nie macie? Mogą być każde-czerwone, zielone , żółte.
  • czerwona cebula
  • pomidory z puszki krojone
  • śmietanka 36%
  • mozzarella
  • trochę szynki pokrojonej w kostkę

Rozgrzewamy piekarnik na 180-190 stopni.
Głęboką patelnię rozgrzewamy i dodajemy trochę oleju kokosowego. Smażymy cebulkę pokrojoną w piórka, szynkę,po chwili dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę.
Dosmaczamy solą i pieprzem.Podsmażamy.Dusimy pod przykryciem.
Wsypujemy szpinak.
Dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż szpinak opadnie .Dodajemy około 3 łyżek pomidorów z puszki.Dusimy. Podnosimy przykrywkę, odparowujemy nadmiar płynów.
Nadzienie gotowe.Musi przestygnąć.
Formę smarujemy olejem kokosowym. Wykładamy ostrożnie ciasto odklejając papier, w który było zawinięte.

tarta ze szpinakiem,sół himalajska różowa drobnoziarnista skworcu,pieprz ziołowy skworcu,olej kokosowy extra virgin skworcu,szybka tarta.jak zrobić tartę

tarta ze szpinakiem,sół himalajska różowa drobnoziarnista skworcu,pieprz ziołowy skworcu,olej kokosowy extra virgin skworcu,szybka tarta.jak zrobić tartę

Zimne nadzienie mieszamy ze śmietanką 30% i spora ilością tartej mozzarelli.
Wykładamy na ciasto.Możemy posypać szczypiorkiem.
Przed włożeniem do pieca, posypujemy jeszcze mozzarellą.

tarta ze szpinakiem,sół himalajska różowa drobnoziarnista skworcu,pieprz ziołowy skworcu,olej kokosowy extra virgin skworcu,szybka tarta.jak zrobić tartę

Pieczemy góra dół, około 30-40 minut.
Wszystko zależy od piekarnika.
Sprawdzajcie.

Smacznego.

tarta ze szpinakiem,sół himalajska różowa drobnoziarnista skworcu,pieprz ziołowy skworcu,olej kokosowy extra virgin skworcu,szybka tarta.jak zrobić tartę

tarta ze szpinakiem,sół himalajska różowa drobnoziarnista skworcu,pieprz ziołowy skworcu,olej kokosowy extra virgin skworcu,szybka tarta.jak zrobić tartę

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!