Warzywa na patelnię z chipsami boczkowymi i oscypkiem w towarzystwie surówki z kiszonej kapusty z żurawiną
Pomysł
na szybki obiad? Na kolację?
Proponuję
danie z patelni. Zrobicie w mig. Do 10 minut.
Składniki
- ulubiona mrożonka na warzyw na patelnię
- oscypek wędzony
- sól do smaku
- olej kokosowy do smażenia, nie więcej niż 1 płaska łyżka
- kiszona kapusta z marchewką +jabłko+garść żurawiny+trochę oliwy z oliwek
Do posiłku wykorzystałam chipsy. To
w większości zupełnie nowe produkty zapakowane w nowoczesne i
wygodne opakowania – woreczki i kubki. Idealnie sprawdzą się w
różnych, codziennych sytuacjach – jako drugie śniadanie w szkole
lub pracy, na wycieczki, na spotkania towarzyskie, czy na wspólne
kibicowanie przed telewizorem. Ja wykorzystałam je ,by ubogacić moje warzywne danie o
mięsny ,chrupiący akcent!
Na
patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć warzywa na patelnię, postępuj
jak zaleca producent .
Międzyczasie
przygotuj surówkę. Odciśnij kapustę, dodaj pokrojone w kostkę
jabłko, żurawinę i oliwę z oliwek. Wymieszaj.
Warzywa
przełóż na talerz, posy chipsami boczkowymi, zetrzyj oscypka.
Jeszcze surówka i gotowe!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!