Sałatka warzywna na ciepło z botwinką ,pomidorem i koperkiem


sałatka na ciepło,botwinka,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepsza salatka ,fotness,malo kalorii


Ryneczki uginają się od warzyw i aż się płakać chce ,że niebawem niektóre z tych rzeczy zakończą swój sezon i trzeba będzie czekać ponownie na ich powrót przez cały rok!


Dziś u mnie sałatka na ciepło z warzywami pieczonymi w piekarniku z dodatkiem surowych.
Pyszna i do syta!
sałatka na ciepło,botwinka,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepsza salatka ,fotness,malo kalorii

sałatka na ciepło,botwinka,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepsza salatka ,fotness,malo kalorii

sałatka na ciepło,botwinka,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepsza salatka ,fotness,malo kalorii

Składniki
  • marchewka, seler, pietruszka, groszek,batat itd
  • botwinka
  • ulubiona sałata
  • koperek
  • bazylia
  • oliwa z oliwek
  • pomidor malinowy
  • opcjonalnie biały i czarny sezam
sałatka na ciepło,botwinka,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepsza salatka ,fotness,malo kalorii

sałatka na ciepło,botwinka,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepsza salatka ,fotness,malo kalorii

sałatka na ciepło,botwinka,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepsza salatka ,fotness,malo kalorii

Warzywa obierz, pokrój na kawałki, wsyp do miski, przypraw jak lubisz. Dolej trochę oliwy z oliwek. Wsyp do specjalnego woreczka do zapiekania, dolej trochę wody, zapnij i zapiekaj około pół godziny.
Tak przygotowane warzywa nie tracą swoich witamin.
Ulubioną sałatę umyj i poszarp na kawałki, wyłóż na półmisek.
Na sałatę wyłóż pieczone warzywa. Są aromatyczne i pięknie pachną.
Dodaj liści z botwinki i pokrojone w cieniutkie plasterki surowe, młode buraczki. Posyp koperkiem, bazylią i skrop oliwą z oliwek. Dodaj pomidory. Dosmacz solą jak trzeba, posyp sezamem.
I gotowe!


sałatka na ciepło,botwinka,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepsza salatka ,fotness,malo kalorii



Komentarze

  1. wszystkie składniki bardzo lubię, a takie kolory na talerzu uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!