Kuchnia wegańska.Przewodnik po produktach zastępczych.
Oto
poradnik dla wszystkich tych, którym nie jest obojętne, co znajduje
się na ich talerzu. Jeśli nie tolerujesz mięsa, mleka, cukru, mąki
lub po prostu chcesz jeść zdrowo – to książka dla Ciebie.
Jest
niezastąpionym źródłem informacji o tym, jak zmienić dowolną
potrawę w pyszne wegańskie danie. Wystarczy wymienić jakikolwiek
niewegański składnik, a autorki fachowo i przystępnie wyjaśnią,
jakimi produktami go zastąpić i jak je przyrządzić, aby potrawa
zachowała swój smak.
Koniec
z niepewnymi eksperymentami i kulinarnymi porażkami, koniec z
niejasnymi przepisami i ślęczeniem godzinami w kuchni.
Książka GRUPY WYDAWNICZEJ GW FOKSAL jest bardzo ciekawie wydana, opisano w niej ponad 200 składników
wegańskich , którymi można zastąpić tradycyjne, być może
nietolerowane produkty ,od masła i mleka po sery i skwarki.
Znajdziemy tu również informacje na temat zdrowych zastępników
glutenu, cukru i tłuszczu, abyście mogli jeszcze lepiej dostosować
ulubione przepisy do konkretnych dietetycznych wymagań i potrzeb.
Dowiesz
się z niej jak przerobić tradycyjny sernik babci lub zapiekankę
makaronową.
Książka
jest pysznie wydana!
Można
ja nabyć GW FOKSAL> W tym miejscu!
Czy coś już przygotowałaś z tej książki?
OdpowiedzUsuńCiekawią mnie smaki.
Tak, zaciekawił mnie przepis na spaghetti z ziemniakami w sosie bolońskim. We Włoszech po raz pierwszy na Calabrii spotkałam się z łączeniem ziemniak+makaron! W tym przepisie zastępnikiem mięsa jest zwarte tofu.Nie przypuszczałam też , że zamiast parmezanu można zrobić ...posypkę z orzechów wloskich !
UsuńZachęciłaś mnie do zakupu tej książki :) Super :)
OdpowiedzUsuńJestem zaskoczona jak przepwodnik/poradnik może zawierać w sobie sama esencję! Jednak można zawrzeć w jednej publikacji wszystko!
UsuńNie planuję eliminować mięsa z mojej diety ale ta książka mnie zaciekawiła
OdpowiedzUsuńMięso od czasu do czasu jest wręcz wskazane. Nie wyobrażam sobie obiadu wloskiego bez...mięsa wlasnie szczególnie na Sycylii/Calabrii! Ale nie powiem, książka jest idealna jeśli chodzi o zastępniki!
Usuńbardzo ciekawa książka! :) wiele przydatnych informacji, szczególnie dla początkujących wegan :)
OdpowiedzUsuńTo prawda!
Usuńciekawa propozycja! Chętnie zgłębię temat i przy okazji z księgarni zapoznam się z książką
OdpowiedzUsuńWarto ze względu na ilość przydatnych informacji i bardzo smakowitych przepisów!
OdpowiedzUsuńSkarbnica wiedzy w jednym miejscu 😊 aż miło by było mieć w kuchni na półce i z niej korzystać 😊
OdpowiedzUsuńBardzo fajna książka, mam ją w swojej bliblioteczce i także polecam :)
OdpowiedzUsuń