Kasza gryczana z warzywami
Czas na lżejsze ,ale i pełnowartościowe
danie. Powinniśmy wszyscy zadbać teraz o nasze brzuszki i jelita po świątecznym
objadaniu się.
Danie jest proste i smaczne. Warto je przygotować. Na zdrowie!
Składniki podaję orientacyjnie, wszystko
możecie robić na oko.
Potrzebujemy:
- woreczek lub dwa kaszy gryczanej ugotowanej
wcześniej
- ulubione warzywa na patelnię
- kawałek pora
- oliwa z oliwek, sól, pieprz ,ulubione
przyprawy do smaku
- tarty parmezan, sporo świeżej natki
pietruszki. U mnie mrożona.
Najpierw na oliwie z oliwek smażymy pora
pokrojonego jak lubimy, dosmaczamy solą i pieprzem. Ściągamy z patelni i
odkładamy. Na tej samej patelni podsmażamy naszą mieszankę mrożonych warzyw.
Dodajemy pora, mieszamy.
Następnie dokładamy kaszę gryczaną, posypujemy serem.
Podajemy z dużą ilością natki pietruszki, z
parmezanem i wcinamy na zdrowie!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!