Kaprys milionera. Papryczki Padron (Pimientos de Padron) z kozim serkiem .

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

 

Te najsłynniejsze hiszpańskie papryczki goszczą w Polsce od dawna i cieszą się popularnością ze względu na to ,iż są genialną zakąską na każdej imprezie, a przygotowanie ich nie sprawia nikomu żadnego kłopotu. Można je robić na kilka sposobów, ale te najprostsze są najlepsze. 


Afrodyzjakalne papryczki są niesamowicie smaczne, nie są ostre ,choć wyglądem przypominają ostre papryczki! 


kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni


Nic bardziej mylnego! Kiedy je przygotujesz po raz pierwszy ,na pewno do nich wrócisz. Papryczki pochodzą z miasta Padrón znajdującego się na terenie Galicji.

Zaliczamy je do prostej, ale jednocześnie wykwintnej zakąski. Idealne do wina, szynki długo dojrzewającej, gruszek, orzechów, koziego sera i…dobrej, pikantnej i niegrzecznej lektury!


kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

Jeśli o tę niegrzeczną lekturę chodzi, to właśnie na tę okazję przygotowałam sobie deskę przysmaków, którą położyłam obok siebie i…zaczęłam zanurzać się w lekturze! Żałuję niezmiernie ,że przygotowałam sobie tak małą ilość wszystkiego….


kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni


Emil Kastner to znudzony życiem biznesmen. Nic go nie cieszy, rozkapryszony szuka wciąż nowych podniet. Podczas solidnie zakrapianego spotkania z przyjaciółmi z dzieciństwa przyjmuje zakład, że nawet z najbardziej nieatrakcyjnej dziewczyny, przy odpowiedniej dozie pieniędzy, da się wyczarować prawdziwą piękność.
Danka Popiołek jest skromną ekspedientką z dyskontu sieci Bonus. Dziewczyna jest zaniedbana, otyła i tonie długach. A do tego właśnie wpadła w poważne kłopoty i pilnie musi ukryć się przed światem. Wskutek nieprawdopodobnego zbiegu okoliczności spotyka na swojej wyboistej drodze Emila.
Co połączy tych dwoje?
Czy za pieniądze można kupić wszystko?
No i najważniejsze… Kto wygra zakład?

Zanim chwycicie za tę pikantną lekturę pt: "KAPRYS MILIONERA "  (Izabella FrączykJagna Rolska) Wydawnictwa Prószyński S-ka , przygotujcie sobie coś dobrego. Mogą to być właśnie moje papryczki!

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

Przygotowanie papryczek Padron jest banalnie proste. Rozgrzej piekarnik do 180-200 stopni. Papryczki umyj i osusz. Wrzuć do miski, skrop oliwą z oliwek , dosmacz pieprzem i solą. Ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą. Wierzch papryczek Padron posmaruj serkiem kozim (koniecznie!). 

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

Małe zielone papryczki znacznie lepiej smakują, gdy są ciepłe , ponieważ serwowane na surowo mogą wydawać się gorzkie
 Zapiekaj do chwili ,aż papryczki Padron zaczną się rumienić. Wyjmij, przygotuj sobie szynkę parmeńską lub łososiową, gruszki, wino i ….zanurz się lekturze. Nie będziesz żałować. Ta pikantna książka jest idealna na wieczór, taka jakiej się spodziewałam!
Smacznej lektury dziewuszki!

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

kaprys milionera,wydawnictwo prószyński s-ka,apryczki adron,pimientos de padron,dobra książka, pikantne książki,dobra lektura,książka na lato,książka dla kobiety,blogerka kulinarna,z kuchni do kuchni

Komentarze

  1. Podjadanie przy dobrej lekturze jest bardzo niebezpieczne ;) Ale fakt, bardzo kuszące i miłe ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię paprykę, szczególnie ostre smaki z Ameryki Południowej, ale Twoja propozycja bardzo mnie kusi

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety choć zdrowe, nie mogę ostrego. Kiedyś pozbawiono mnie organu jakim jest woreczek żółciowy i zwykła pizza salami potrafi przyprawić mnie o śmierć prawie hihihi

      Usuń
  3. zgadzam się z Małgosią jak człowiek się zaczyta i będzie skubał jakieś pyszności to potem lepiej nie wchodzić na wagę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Papryka to warzywo, ser jest z chudej kozy, wino to roślina, szyneczka wyschła ,grucha to owoc...oliwa z oliwek to roślina cha cha cha...zyc nie umierać i jeść hihihi

      Usuń
  4. Nic dodać nic ująć. Rewelacyjny przepis 😊będę robić na pewno!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pparyczki padron sa przepyszne! Też bardzo lubię je z kozim serem.
    I do tego ta książka. Dwa hity w jednym!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam papryczki padron! Odkryłam je kilka late temu i wracam do nich bardzo często :) a podjadanie przy czytaniu kiedyś doprowadzi mnie do zguby heheh

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!