Omlet

 

łosoś, suempol,omlet,omlet jajeczny,szybka przekąska z jajek,potrawy z jajek,jak zronić omlet,kuchnia polska,jedzenie na wynos,z kuchni do kuchni,blog kulinanry,
omlet

Pomysł na wykorzystanie resztek z lodówki. Omlet, który przyjmie wszystko. Omlet do zabrania ze sobą wszędzie. Pyszny również na zimno. Przede wszystkim na zimno.


Wykorzystałam wszystko to, co zalegało mi na półkach w lodówce.

Składniki

- jaja

- wczorajsze ugotowane ziemniaki pokrojone w plasterki

- kawałek wędzonego łososia

- suszone pomidory

- parmezan tarty

- trochę śmietanki 30 %

- oliwa z oliwek, sól i pieprz do smaku


 

łosoś, suempol,omlet,omlet jajeczny,szybka przekąska z jajek,potrawy z jajek,jak zronić omlet,kuchnia polska,jedzenie na wynos,z kuchni do kuchni,blog kulinanry,


łosoś, suempol,omlet,omlet jajeczny,szybka przekąska z jajek,potrawy z jajek,jak zronić omlet,kuchnia polska,jedzenie na wynos,z kuchni do kuchni,blog kulinanry,

łosoś, suempol,omlet,omlet jajeczny,szybka przekąska z jajek,potrawy z jajek,jak zronić omlet,kuchnia polska,jedzenie na wynos,z kuchni do kuchni,blog kulinanry,

Zmiksuj jaja z solą, pieprzem i parmezanem, wylej masę jajeczną na opędzlowaną oliwą z oliwek patelnię. Dodaj ziemniaki pokrojone w talarki, pomidory suszone, ulubioną zieleninkę, łososia. Przykryj.

Usmaż z jednej strony ,a następnie delikatnie obróć na drugą stronę. I czekaj ,aż jaja się pięknie zetną.

Jedz ze smakiem i satysfakcją, że czego byś nie wsadził do jaj, te przyjmą wszystko!


łosoś, suempol,omlet,omlet jajeczny,szybka przekąska z jajek,potrawy z jajek,jak zronić omlet,kuchnia polska,jedzenie na wynos,z kuchni do kuchni,blog kulinanry,

łosoś, suempol,omlet,omlet jajeczny,szybka przekąska z jajek,potrawy z jajek,jak zronić omlet,kuchnia polska,jedzenie na wynos,z kuchni do kuchni,blog kulinanry,

Komentarze

  1. Nie lubię wyrzucać jedzenia, więc pomysł na pewno wykorzystam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie lubię wyrzucać jedzenia, więc pomysł na pewno wykorzystam.

    OdpowiedzUsuń
  3. To taka wariacja na temat hiszpańskich placków, albo włoskiej frittaty. Z pewnością bym zrobiła, ale to obracanie mnie przeraża.

    OdpowiedzUsuń
  4. Omlet może być królem stołu!
    Dla mnie jest świetnym posiłkiem niezależnie od pory dnia. Twoje wykorzystanie tego co zostało bardzo omlet urozmaiciło.Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale obłęd :-)
    Nie cierpię wyrzucać jedzenia. A tu taka poezja.
    Cudowne omlety, wyglądają pysznie.
    Kradnę przepis, ale co mam w lodówce to nie wiem, jaka są :-)
    Pozdrawiam!
    Irena- Hooltaye w podróży

    OdpowiedzUsuń
  6. Wstyd przyznać, ale dopiero od kilku lat umiem zrobić dobry omlet :) I przyznam,że u mnie czasem w wersji na bogato jest w roli obiadu :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale pyszny omlet i do tego taki pożywny :) nic nie może się zmarnować, to wspaniała zasada :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dobry omlet nie jest zły, prawda? No to częstuję się!

    OdpowiedzUsuń
  9. Robie podobny :) jajek to u nas zawsze jest pod dostatkiem takze taki omlet jest u nas często. Ale przyznam niegdy niebdodawalm ziemniaków :) muszę sprobowac :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo lubię omlety wszelakie i na słono i na słodko. To rzeczywiście świetny pomysł na wykorzystanie niewielkich porcji produktów, które nam zostały w lodówce :)
    Pozdrawiam ciepło, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam takie przepisy, które właśnie są z tzw resztek. Dzięki temu nic się w domu nie marnuje. Omletów daaawno nie robiłam więc dziękuję za pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Miałaś genialny pomysł z tym omletem. Właśnie się zastanawiałam, co zrobić jutro na śniadanie

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo smaczne zestawienie, jeżeli dobrze połączymy "resztki" może wyjść pyszne danie i nic się nie marnuje!

    OdpowiedzUsuń
  14. Pysznie wygląda, idealne śniadanie :-)Dawno nie robiłam, więc trzeba nadrobić.

    OdpowiedzUsuń
  15. Kiedyś robiłam częściej. Może zrobię na niedzielne śniadanie...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!