Spaghetti z boczniakami w śmietanie
To najszybszy i najprostszy makaron chyba. Z
boczniakami, ale można użyć i pieczarek bądź innych grzybów.
Składników
- spaghetti
- spora ilość boczniaków lub innych grzybów
- śmietanka 30 % lub 36 %
- oliwa
z oliwek
- szalotka
-kawałek pora
- sól i pieprz do smaku
- spora ilość natki pietruszki, szczypiorku i koperku
Ugotuj spaghetti al dente. Międzyczasie
rozgrzej w rondlu oliwę z oliwek i podsmaż pora pokrojonego w paseczki cebulkę.
Dodaj grzyby, podlej odrobinką wody, duś pod przykryciem. Pod koniec gotowania
dodaj soli i pieprzu, zalej słodką śmietanką. Jeszcze chwilę duś. Wrzuć makaron
do sosu. Wymieszaj. Podawaj od razu z dużą ilością parmezanu lub pecorino!
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!