Spaghetti z boczniakami w śmietanie

 

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

To najszybszy i najprostszy makaron chyba. Z boczniakami, ale można użyć i pieczarek bądź innych grzybów.

 

Składników

- spaghetti

- spora ilość boczniaków lub innych grzybów

- śmietanka 30 % lub 36 %

- oliwa  z oliwek

- szalotka

-kawałek pora

- sól i pieprz do smaku

- spora ilość natki pietruszki, szczypiorku i koperku

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,


Ugotuj spaghetti al dente. Międzyczasie rozgrzej w rondlu oliwę z oliwek i podsmaż pora pokrojonego w paseczki cebulkę. Dodaj grzyby, podlej odrobinką wody, duś pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj soli i pieprzu, zalej słodką śmietanką. Jeszcze chwilę duś. Wrzuć makaron do sosu. Wymieszaj. Podawaj od razu z dużą ilością parmezanu lub pecorino!

Smacznego


spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,

spaghetti z boczniakami w śmietanie, makaron z grzybami,spaghetti,kuchnia włoska, z kuchni do kuchni,to blog kulianrny,obiad,ranzo italiano,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!