Zupa krem z warzyw

 

Zupa krem z warzyw

Zupa krem z warzyw to chyba najprostsze tak zwane pierwsze danie. U mnie zupa krem z warzyw powstała z 750 gramowej torebki mrożonek. Przepis jest na tyle prosty, że poradzi sobie z nim nawet nastolatka. Zupa krem z warzyw to również sposób na to aby ukryć w środku wszystko to, czego Twoje dziecko w wersji oryginalnej nie zje.

Zatem do dzieła!

 

Zupa krem z warzyw

Składniki na zupę krem z warzyw:

- 750 g mrożonek, u mnie mieszanka wiosenna

-3 ząbki czosnku

-pół pęczka natki pietruszki

-mały kubeczek słodkiej śmietany

-kilka łyżek oliwę z oliwek najwyższej jakości

-sól i pieprz do smaku

-szczypta gałki muszkatołowej

-pół laski bardzo dobrej wiejskiej kiełbasy

-opcjonalnie granola gryczana z tymiankiem i rozmarynem, możesz pominąć ten krok i zamiast granoli dodać grzanek lub groszku ptysiowego

 Jak zrobić zupę krem z warzyw

Do garnka wrzuć kiełbasę wsyp mrożonki, dodaj czosnek, natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem, wlej wody tak, aby nieznacznie pokryła warzywa. Przykryj i duś wszystko do miękkości. Pod koniec gotowania wyciągnij kiełbasę i przypraw śmietaną. Całość wlej do blendera i zmiksuj na aksamitny krem oliwą z oliwek. Podawaj z granolą gryczaną lub grzankami czy groszkiem ptysiowym. Zupa krem z warzyw sprawdzi się zawsze wtedy, kiedy nie masz pomysłu na obiad.

Smacznego!


Zupa krem z warzyw


Komentarze

  1. WOW, o ile smaczniejszy jest taki krem z warzyw dzięki duszeniu ich razem z kiełbasą:) Świetne rozwiązanie!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!