Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem.
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem.
Makaron z sezonowymi warzywami, pomysł na szybki obiad.
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem. |
Danie jest szybkie i ma cudowne kolory. Wykorzystałam makaron tagliatelle ze szpinakiem, szpinak jest lekko wyczuwalny, makaron jest z pszenicy durum.
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem. |
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem. |
Składniki na szybki obiad:
- oliwa z oliwek Carrefour
- tagliatelle ze szpinakiem
- puszka tuńczyka
- pomidor malinowy
- cukinia
- natka pietruszki
- sól i pierz do smaku
- tarte pecorino
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem. |
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem. |
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem. |
Jak zrobić szybki obiad?
Ugotuj makaron al dente. Międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek, jeśli lubisz dodaj posiekany czosnek, cukinię i szybko podsmaż. Następnie dodaj pomidora pokrojonego w kawałki, natkę pietruszki, sól i pieprz. Całość lekko mieszaj od czasu do czasu. Wrzuć makaron na patelnie, wymieszaj. Serwuj z oliwą z oliwek i sporą ilością tartego pecorino.
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem. |
Tagliatelle con zucchine, pomodoro e tonno.
Pasta con le verdure di stagione, un'idea per una cena veloce.
Le tagliatelle con zucchine, pomodoro e tonno sono un piatto veloce e di stagione. Non e'solo deliziosa questa ricetta, ma anche molto salutare, visto che useremo ingredienti di stagione freschi e profumati e che non richiedono lunghi trattamenti di cottura. Piatto ha colori meravigliosi perche ho usato le tagliatelle agli spinaci.
Ecco gli ingredienti per una cena veloce:
- olio d'oliva evo
- tagliatelle agli spinaci
- scatoletta di tonno
- pomodoro
- zucchine
- prezzemolo
- sale e pepe qb.
- pecorino gratuggiato
Cuocete la pasta al dente. Nel frattempo fate scaldare l'olio d'oliva, se vi piace aggiungete anche un spicchio d'aglio tritato. Buttate su le zucchine tagliate a pezzi lunghi e cuocete velocemente. Mettete anche un pomodoroe fatelo sciogliere. Agiustate di sale e pepe. Mescolate di tanto in tanto. Buttate la pasta e mescolate leggermente. Servite con prezzemolo e pecorino tritato assieme con un filo d'olio evo.
Tagliatelle z cukinią, pomidorem i tuńczykiem. |
Zapowiada się naprawdę smaczny i szybki obiad. Chętnie skorzystam z przepisu
OdpowiedzUsuńBardzo lubię te letnie wariacje na temat makaronu. Wersje warzywne jak najbardziej uwielbiam i nawet wczoraj przygotowałam podobny obiad.
OdpowiedzUsuńW takie upały stać jeszcze przy garach to koszmar. Też wybieram szybkie przepisy. Chętnie wypróbuję Twój, smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWyglada bardzo apetycznie :) cukinia u mnie jest i to dość sporo, także z chęcią wykorzystaam ją do takiego pysznego obiadu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron z tuńczykiem szczególnie w sosie pomidorowym. Może następnym razem dodam cukinie by cos w nim zmienić.
OdpowiedzUsuńOj kuszący ten Twój makaron. Jest późno, a narobiłaś mi taaaskiego smaka. Na pewno zrobię!
OdpowiedzUsuń