Dorsz pieczony z warzywami w pomidorach.
Dorsz pieczony z warzywami.
Dorsz z piekarnika.
Dorsz pieczony z warzywami w pomidorach. |
Zobacz jak prosto zrobisz dietetycznego i szybkiego dorsza w piekarniku. Pieczony dorsz jest bardzo smaczny i niskokaloryczny, ale zawiera wiele cennych składników odżywczych. Dorsz to bogactwo witaminy D3, tak potrzebnej w okresie jesienno-zimowym! Nie musisz smażyć dorsza. Wystarczy zrobić go w piekarniku.
Dorsz pieczony z warzywami w pomidorach. |
Składniki na dorsza pieczonego z warzywami :
- kilka filetów z dorsza
- 2- 3 marchewki
- 2 garście pieczarek
- korzeń pietruszki
- natka pietruszki
- kawałek pora
- kawałek selera
- papryka
- oliwa z oliwy
- trochę sosu pomidorowego
- sól i pieprz do smaku
Dorsz pieczony z warzywami w pomidorach. |
Filety z dorsza pokrój na mniejsze kawałki. Pokrój warzywa w talarki. Przygotuj naczynie żaroodporne z pokrywą, na dnie rozlej trochę sosu, połóż filety, przykryj warzywami, następnie znów sos pomidorowy. Dosmacz solą, pieprzem, oliwą z oliwek. Przykryj pokrywką i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 40 minut. Można podać z z chlebem żytnim na zakwasie. To mój ulubiony przepis.
Dorsz pieczony z warzywami w pomidorach. |
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!