poniedziałek, 31 marca 2014

Zupa pomidorowa z orzechami ,bazylia i makaronem fusilli

Zupa pomidorowa po włosku...z makaronem FUSILLI od MALMA. To treściwa i bardzo gęsta zupa/krem.




Składniki-
Fusilli MALMA
jarzyny na zupę
kości bądz porcja rosołowa
oliwa z oliwek,sól,pieprz,bazylia
orzechy włoskie
masło




Gotujemy wywar z naszych ulubionych kości lub z porcji kurczaka z dodatkiem jarzynek. Wyjmujemy kości , obieramy z mięsa i wszystko razem miksujemy blenderem, dodajemy przecier pomidorowy bądz butelkę passata di pomodoro. Doprawiamy oliwą, pieprzem, solą. Gotujemy.




Następnie gotujemy al dente nasz makaron FUSILLI od MALMA. Wykładamy do miseczki. 


Polewamy naszym kremem pomidorowym. Posypujemy orzechami i dużą ilością świeżej bazylii.. Przed samym podaniem dodajemy łyżeczkę masła. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !