niedziela, 27 lipca 2014

Krokieciki z młodej kapuchy


Oto i chętka na krokiety przyszła.Krokiety z młodej kapuchy!





-1 główka młodej kapusty
-2 cebule
-Sól, pieprz,
-ulubione przyprawy
-trochę ziarenek od Ziarenkowo
-pomidor
-ogórek

Ciasto na naleśniki
-2 szkl. mąki
-2 jajka
--1 szkl.wody
1 szkl. mleka
-½ łyżeczki soli

+jajo roztrzepane i bułka tarta do obsmażenia



Ze składników na ciasto przygotowujemy masę naleśnikową i smażymy naleśniki na złoty kolor,odstawiamy. . Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem wegety do miękkości. Odsączmy i wyciskamy nadmiar wody.Na patelni podsmażamy cebulę drobniutko pokrojoną i dodajemy kapustę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem . Nadzienie powinno być dość pikantne. Każdy naleśnik nadziewamy kapustą i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z pomidorem, ogórkiem i ziarenkami od Ziarenkowa!



Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel.
+48 733 926 555

lub napisz przez FB




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !