czwartek, 3 września 2015

Makaron z bakłażanem,papryką i cukinią z salsą pomidorową




Jak na włoską krew przystało...a krew nie kłamie, usłyszałam wołanie..ma-ka-ron!
Wołanie dochodziło z brzucha przekazywane kodem burczenia i ...z sąsiedniego pokoju.
Trzeba było szybko coś wykombinować. Jak się tylko ma chęć i kilka składników ,to zawsze wyjdzie coś pysznego!



Składniki
-makaron świderki MALMA


-papryka
-cukinia baby
-sos pomidorowy. Salsa podstawowa NA TEJ STRONIE
-oliwa z oliwek
-bazylia
-czosnek
-bakłażan
-parmezan


Nastaw wodę na makaron.
Międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj czosnek pokrojony w plasterki, cukinię – pokrój w półplasterki, bakłażana w małe kawałki oraz paprykę w paseczki.
Podsmaż dość szybko.
Wlej salsę pomidorową.
Duś jeszcze chwilkę.
Niech przejdzie warzywami.
Dodaj bazylię.

Odcedz ugotowany makaron.
Wymieszaj ze świderkami.

Przed podaniem SCAGLIE DI PARMIGGIANO... e buon appetito! 





5 komentarzy:

  1. u mnie remont pełną parą, więc i obiady raczej mało fajne ;) taki makaron wszamałabym z wielką chęcią i smakiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ..no nie wiem..chętnie wymienię makaron..na Twoja polentę...Remonty...dalej kapie czy juz przestało?

      Usuń
    2. już nie kapie, przyszła pora na skucie spuchniętych tynków i odgruzowanie :/ a babsztyl jeszcze się awanturuje na to wszystko :/

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Nie ma rady PASTA musi być. Bez kluchy ani rusz!

      Usuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !