sobota, 10 października 2015

Kasza jaglana z kurczakiem i pieczarkami



Dziś na obiad kasza. Kasza jaglana. Chodziła za mną niemiłosiernie przez cały tydzień, aż nadszedł jej dzień!




Składniki
  • kasza jaglana -ile chcesz
  • piersi z kurczaka-ile zjesz
  • cebula-tak jak lubisz
  • czosnek- ilość zależy od Ciebie
  • pieczarki- około 400 g
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek- jeśli lubisz, jak nie- to masło
  • salsa pomidorowa 
  • parmezan tarty- niekoniecznie, ale jak jest , to niebo w gębie!

Opcjonalnie buraki ćwikłowe- ja mam zawsze chęć na buraka!



Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę pokrój drobno, podsmaż na oliwie.
Pokrój w malutkie kawałki kurczaka, dodaj do cebulki. Podsmaż. Potem pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do całości. Posól i dosmacz pieprzem. Dodaj sosu pomidorowego.
Wymieszaj.
Do całości dodaj kaszę jaglaną.
Przełóż go miski i wymieszaj z parmezanem.
Formuj kulki.
Podawaj z ćwikłą.
Zdrowo, aromatycznie, dość szybko!

Smacznego!




4 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !