wtorek, 15 grudnia 2015

Kasza gryczana z kalafiorem i tuńczykiem



To jedna z moich ulubionych propozycji na śniadanko. Idealna do podania przed wyjściem z domu, idealna by zapakować do śniadaniówki !
Nie zwlekajcie i szybko sobie to zróbcie!

Składniki
  • pół kalafiora
  • olej kokosowy extravirgin nierafinowany Skworcu
  • woreczek kaszy gryczanej Melvit
  • natka pietruszki
  • pół łyżeczki przyprawy curry
  • sól himalajska różowa lub morska
  • puszka tuńczyka
  • oliwa z oliwek


Ugotuj kaszę gryczaną na sypko.
Umyj kalafior, podziel na różyczki .
Ugotuj w szerokim rondlu w lekko osolonej wodzie i kiedy woda zupełnie wyparuje, dodaj oleju kokosowego.
Podsmaż.


Dodaj przyprawę curry i sól.
Dodaj kaszę gryczaną oraz tuńczyka.
Udekoruj natką pietruszki.
Zjedz ze smakiem lub zabierz ze sobą dosłownie wszędzie!
I niech moc kaszy z Tobą będzie !

Miłego dnia !




1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !