poniedziałek, 20 czerwca 2016

Młode ziemniaczki pieczone w patelni

    młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,



Kolejne szybkie i bezstresowe danie na bazie sezonowych produktów.
Uwielbiam!

Można uzupełnić je młodą marchewką i podać na sałacie.
Im więcej fantazji tym lepiej!

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,

Do przygotowania tego zdrowego jednogarnkowca użyłam patelni Woll Szafir
Jest to wysoka patelnia o średnicy 28 cm , w której upieczesz dosłownie wszystko.

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,


Składniki
  • młode ziemniaczki
  • koperek
  • młoda marchewka
  • sałata
  • oliwa z oliwek
  • sól himalajska różowa
  • bazylia

Najpierw rozgrzej patelnię.
Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w cząstki.
Posól, dodaj oliwy z oliwek .
Wymieszaj. Możesz dodać przyprawy do ziemniaków. 
Wsyp na rozgrzaną patelnie, potrząśnij i przykryj.
Jeśli chcesz to upieczone ziemniaczki posyp tartym parmezanem i koperkiem i zjedz z kefirem lub maślanką.

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,

Jeśli to jest niewystarczające, po prostu do ziemniaków dołóż marchewki i czerwonej cebuli jeśli lubisz i zapiekaj na patelni.

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,


Podawaj na liściach sałaty.
Ot i cała filozofia na danie z patelni.

Zdrowe, szybkie, pyszne!

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,

młode ziemniaki,koperek,patelnia woll szafir,zdrowe danie,e gustus,

3 komentarze:

  1. Były u mnie dokładnie takie do sobotniego obiadku. Nie ma nic lepszego! Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z tym parmezanem, to ja bym juz nie przesadzała. Pyrki w tej postaci to wysmienita przystawka. Nie może ona przyćmić dania głównego. ziemniaki zimowe też wychodzą według tego przepisu, nawet ze skórą. U mnie bardzo często. Zazwyczaj uperfumowane tymiankiem lub rozmarynem. Podaje przede wszytkim do dań rybnych oraz mięsa z grilla. Pycha :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pieczone ziemniaczki pod każdą postacią :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !