niedziela, 30 kwietnia 2017

Biała kiełbasa z warzywami po azjatycku

skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,


...ale podana po włosku!
Nie wiedziałam jak zatytułować to pyszne danie.
Niezwykle proste danie.
Soczyste i aromatyczne.
Zrobicie je w krótkim czasie i tak na prawdę w tym daniu liczy się bardzo dobrej jakości biała kiełbasa.



Składniki
  • biała kiełbasa /surowa
  • warzywa na patelnię, mieszanka azjatycka z pędami bambusa i grzybami mun
  • opcjonalnie 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • świeża bazylia
  • tarty parmezan
  • oliwa z oliwek do podania
skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,

skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,

Rozgrzej patelnię ,dodaj niewielką ilość oleju kokosowego. Gdy się dobrze rozgrzeje,wrzuć pokrojoną w kawałki białą kiełbasę. Podsmaż.
Wlej czerwone wino i duś jeszcze chwilę.
Następnie wrzuć mieszankę warzywną, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu do momentu ,kiedy pędy bambusa będą miękkie.
Rozłóż na talerze, posyp obficie parmezanem, dodaj bazylię i gotowe!

Smacznego!

skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,

skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !