poniedziałek, 3 lipca 2017

Młode ziemniaczki z młodą kapustką i delikatnym indykiem

młode ziemniaki, młoda kapusta, skworcu sól himalajska różowa,skworcu pieprz ziołowy,polska kuchnia,ziemniaki z kapustą,


Lato to czas delikatnych obiadów, sezonowych warzyw i owoców. To czas lekkiej kuchni i smaków z dzieciństwa.
Dziś zrobiliśmy obiadek prosty ,ale bardzo smaczny. Obiadek , który pamiętam z dzieciństwa.


Składniki
młode ziemniaki, młoda kapusta, skworcu sól himalajska różowa,skworcu pieprz ziołowy,polska kuchnia,ziemniaki z kapustą,


Mięso umyj i pokrój w paseczki.Cebulę w piórka, a marchewkę i pietruszkę zetrzyj na grubych oczkach lub pokrój w kostkę.
Z kapusty usuń części twarde i zgrubiałe. Poszatkuj .
W rondlu rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego, wrzuć cebulę i mięso. Przesmaż. Następnie wrzuć marchewkę oraz pietruszkę.
Dosmacz solą i pieprzem.
Wrzuć kapustę i podlej wrzątkiem. Duś do chwili, aż płyn odparuje. W razie potrzeby przypraw według uznania. Pod koniec duszenia wsyp sporą garść koperku.
Ziemniaki pozbaw skórki, ugotuj do miękkości, podsmaż na oleju kokosowym jeśli lubisz.
Podawaj z kapustą i koperkiem.

Smacznego!

młode ziemniaki, młoda kapusta, skworcu sól himalajska różowa,skworcu pieprz ziołowy,polska kuchnia,ziemniaki z kapustą,

młode ziemniaki, młoda kapusta, skworcu sól himalajska różowa,skworcu pieprz ziołowy,polska kuchnia,ziemniaki z kapustą,



4 komentarze:

  1. Danie wygląda na prawdę świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealny lekki obiad na taki ciepły dzień jak dziś! :) Super!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie wygląda.:) https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojj zrobiłam się głodna o tak ❤️

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !