poniedziałek, 19 marca 2018

Zupa marchewkowo -pomidorowa z pestkami dyni i siemieniem lnianym




kasza jaglana, zupa pomidorowa, krem z marchewki, dieta, detoks organizmu, katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,


Pyszna, nad wyraz prosta, rozgrzewająca brzuszek zupa pomidorowa z marchewką. Robiona na oko, ilość składników dowolna.
I tak będzie pyszna! A co ważne , bardzo zdrowa!



Składniki
  • kilka marchewek
  • pomidory z puszki
  • czerwona cebula
  • kawałek świeżego kłącza imbiru
  • sól u mnie himalajska różowa
  • mleko kokosowe
  • łyżeczka kurkumy
  • łyżeczka curry
  • olej kokosowy extra virgin
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
kasza jaglana, zupa pomidorowa, krem z marchewki, dieta, detoks organizmu, katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,


W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej trochę oleju kokosowego. Dodaj pokrojoną w pióra cebulę i starty korzeń imbiru. Dopraw kurkumą i curry.
Smaż około 3 minut.
Dodaj marchewkę obraną i pokrojoną w kostkę. Podduś chwilkę. Wlej pomidory krojone z puszki. Możesz jedną puszkę, możesz dwie.
Dosmacz solą i przykryj garnek. Gotuj około 15 minut ,aż marchewką zmięknie.
W razie czego dopraw tak, jak lubisz.
Dodaj mleko kokosowe i ugotowaną kaszę jaglaną, gotuj jeszcze 5 minut, a następnie wszystko zblenduj na gładki , aksamitny krem. Podawaj z siemieniem lnianym i pestkami dyni.


kasza jaglana, zupa pomidorowa, krem z marchewki, dieta, detoks organizmu, katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni,

Zupa jest pyszna. Rozgrzewa. Dodaje sił!
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !