Pieczone bataty z warzywami na parze
Pada...
Właśnie się rozpadało niemiłosiernie.
Nie szkodzi. Obniżyła się
temperatura. Upał odpuścił. Można włączyć piekarnik!
Dziś
na kolację kolorowo.
I
zdrowo.
Składniki
- bataty (ile chcesz)
- fasolka i marchewka NA PARZE (zbierane i przygotowywane w sezonie)– opakowanie mrożonek- uwielbiam! Genialna sprawa. 5-7 minut na patelni i gotowe, chrupiące,pyszne!
- papryka u mnie igołomska
- ulubione zioła
- odrobina oleju kokosowego do smażenia
- oliwa z oliwek
- opcjonalnie tarty parmezan
Bataty
obierz, pokrój na kawałki.Wymieszaj z oliwą, posól, dodaj
ulubionych ziół. Upiecz w piekarniku. Międzyczasie rozgrzej olej
kokosowy, wrzuć warzywa NA PARZE , dodaj paprykę pokrojoną w
kawałki. Podsmaż. Po 5 minutach będą gotowe.
Kiedy
batat zmięknie i ładnie się zarumieni w piekarniku ,dołóż do
warzyw. Wymieszaj energicznie potrząsając patelnią. Dodaj ser
tarty np.parmezan , przed samym podaniem. Gotowe!
Palce
lizać!
pysznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń