środa, 15 kwietnia 2020

Bruschette


bruschetta, grzanki,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,kuchnia włoska, przystawka,


Uwielbiam grzanki, szczególnie kiedy robię je z resztek, które smętnie zalegają w lodówce i z czerstwego chleba.


Spróbuj wysprzątać lodówkę i przygotuj pyszne grzanki. Dzieciaki będą zadowolone.

bruschetta, grzanki,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,kuchnia włoska, przystawka,

bruschetta, grzanki,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,kuchnia włoska, przystawka,

Składniki
- czerstwy chleb pokrojony w kromki
- masło
- ogórek kiszony ,plasterki
-pomidory ,plasterki
- cukinia ,plasterki
-sól ,pieprz, oliwa z oliwek, ketchup
-plasterki żółtego sera
-cebula pokrojona w cieniutkie piórka

bruschetta, grzanki,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,kuchnia włoska, przystawka,


Posmaruj kromki masłem i ketchupem, dodaj cukinię, ogórek, cebulkę,możesz wędlinę ( u mnie nie było w lodówce ). Przykryj serem, pomidorem, dosmacz solą i pieprzem.
W piekarniku zapiekaj do chwili kiedy ser się rozpuści, a grzanka będzie chrupiąca!

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !