Pesto pietruszkowe to
świetna alternatywa włoskiego przysmaku z bazylią . Makaron wspaniale smakuje i
jest bardzo, bardzo zdrowy!
Przygotujcie pesto z natki
pietruszki, a nie pożałujecie !
Będzie doskonałym
dodatkiem do Waszego ulubionego makaronu!
Pesto z natki
pietruszki można przechowywać w szklanym pojemniku do trzech tygodni, w lodówce.
Składniki
- 3 pęczki natki
pietruszki- oderwij listki, odrzuć twarde łodyżki
-porządna garść
płatków migdałowych
-pół szklanki oliwy z
oliwek extra virgin
-4 ząbki czosnku
- 5 łyżek parmezanu
- sól, pieprz do
smaku
Wszystkie składniki wrzuć do blendera. Jeśli
zmiksowana papka jest zbyt mokra dodaj parmezanu, jeśli zbyt sucha, dolej oliwy
z oliwek.
Ugotuj ulubiony
makaron, wymieszaj z łyżką pesto z natki pietruszki i wcinaj na zdrowie!
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !