piątek, 18 września 2020

Makaron z pesto pietruszkowym

 

pesto z natki pietruszki,pesto pietruszkowe,pesto,jak zrobić pesto,kuchnia włosk, jak zrobić makaron z pesto,z kuchni do kuchni,penne con pesto di prezzemolo,cucina italiana,

 

Pesto pietruszkowe to świetna alternatywa włoskiego przysmaku z bazylią . Makaron wspaniale smakuje i jest bardzo, bardzo zdrowy!

Przygotujcie pesto z natki pietruszki, a nie pożałujecie !

Będzie doskonałym dodatkiem do Waszego ulubionego makaronu!

Pesto z natki pietruszki można przechowywać w szklanym pojemniku do trzech tygodni, w lodówce.

 

pesto z natki pietruszki,pesto pietruszkowe,pesto,jak zrobić pesto,kuchnia włosk, jak zrobić makaron z pesto,z kuchni do kuchni,penne con pesto di prezzemolo,cucina italiana,

 Składniki

- 3 pęczki natki pietruszki- oderwij listki, odrzuć twarde łodyżki

-porządna garść płatków migdałowych

-pół szklanki oliwy z oliwek extra virgin

-4 ząbki czosnku

- 5 łyżek parmezanu

- sól, pieprz do smaku

 

 

 Wszystkie składniki wrzuć do blendera. Jeśli zmiksowana papka jest zbyt mokra dodaj parmezanu, jeśli zbyt sucha, dolej oliwy z oliwek.

Ugotuj ulubiony makaron, wymieszaj z łyżką pesto z natki pietruszki i wcinaj na zdrowie!


pesto z natki pietruszki,pesto pietruszkowe,pesto,jak zrobić pesto,kuchnia włosk, jak zrobić makaron z pesto,z kuchni do kuchni,penne con pesto di prezzemolo,cucina italiana,


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !