Szybka sałatka



Nabrałam ochoty na coś zielonego, na kolory, na lato!
Zrobiłam sobie szybciutko sałatkę. Pyszną, aromatyczną ,optymistyczną.

Składniki
-mix sałat umytych i gotowych do spożycia
-mix oliwek czarne i zielone+suszone pomidory
-jajo na twardo
-oliwa z oliwek
-Słoneczne Pola od ZIARENKOWO
-chleb ciemny razowy
-natka pietruszki
-paprykarz z kaszą jaglaną PRIMAVIKA
Paprykarz o wyrazistym, pikantnym smaku, otrzymany z połączenia proteiny sojowej, warzyw, koncentratu pomidorowego i kaszy jaglanej. Zawiera sporo pełnowartościowego białka , błonnika, wit. C i potasu. Kasza jaglana dostarcza witamin z grupy B, żelaza i krzemu, który znakomicie wpływa na włosy, paznokcie i dziąsła. Polecany dzieciom, diabetykom,wegetarianom i weganom.


Ugotuj jajo na twardo.Na talerz wyłóż salatkę. Dodaj oliwek, suszonych pomidorów, soli i oliwy z oliwek.
Posyp prażonymi ziarnami Słoneczne Pola. Dodaj natki pietruszki. Jajko. Ja dodatkowo posypałam czarnym sezamem.


Kromki chleba razowego posmaruj paprykarzem.Po takim śniadaniu człowiek wraca do żywych !



Zaparz do tego dania aromatycznej herbatki, u mnie CZARNY BEZ classic BiFix



Owoce czarnego bzu to źródło witamin A, C, B1, B2 oraz garbników, pektyn, antocyjanów i karotenoidów. W swoim składzie zawierają również żelazo, potas, sód, wapń, olejek eteryczny i kwasy organiczne (winowy, cytrynowy i jabłkowy). Substancje zawarte w owocach oczyszczają organizm z toksyn. Wykazują również właściwości moczopędne oraz napotne. Polecana jako dodatek w leczeniu przeziębień.


Smacznego !


Komentarze

  1. Mniam....za sałatkami to bym w ogień poszła :) przepysznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjna sałatka kochana, zjadłabym odrobinkę :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!