Śródziemnomorska zupa krem- z pieczonej papryki i pomidorów.

orzechy pecan,migdały,Symbio,zupa toskańska,krem z pieczonej papryki,papryka pieczona,pomidory,salsa pomidorowa,passata di pomodoro,pomidory z puszki,orzechy,detoks,kasza jaglana,


Jeśli kochacie słoneczną Italię i jej smaki, jeśli tęsknicie za słońcem, wspaniałym klimatem, wiatrem we włosach i toskańską przestrzenią, to ten krem- zupka jest dla Was!


Zapraszam na zupę pełną słońca i aromatu. Zapraszam do gajów oliwnych i nad morskie przystanie.
Zapraszam do kraju, gdzie nie ma pośpiechu, a jedzenie celebruje się w gwarnym towarzystwie o kolorowej naturze.

orzechy pecan,migdały,Symbio,zupa toskańska,krem z pieczonej papryki,papryka pieczona,pomidory,salsa pomidorowa,passata di pomodoro,pomidory z puszki,orzechy,detoks,kasza jaglana,

Składniki
  • 4 duże czerwone papryki
  • 2 puszki pomidorów konserwowych lub butelka gęstej passata di pomodoro
  • woda
  • 5 suszonych daktyli Symbio
  • 1 duża czerwona cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • pół łyżeczki kurkumy
  • skórka starta z ok. 1 małej cytryny
  • 5 łyżek lub więcej ugotowanej kaszy jaglanej
  • sól morska lub himalajska do smaku
  • świeża bazylia
  • garść orzechów pecan Symbio
  • garść migdałów Symbio
  • olej kokosowy virgin Symbio

Najpierw rozgrzej piekarnik do 190 stopni, paprykę umyj, przekrój na pół, pozbaw gniazd nasiennych i poukładaj na papierze do pieczenia.

orzechy pecan,migdały,Symbio,zupa toskańska,krem z pieczonej papryki,papryka pieczona,pomidory,salsa pomidorowa,passata di pomodoro,pomidory z puszki,orzechy,detoks,kasza jaglana,

Upiecz do tzw. Lekko czarnej skórki, będzie już sama odchodziła od papryki.
Następnie wyjmij i włóż do szklanej miski i przykryj talerzem.

orzechy pecan,migdały,Symbio,zupa toskańska,krem z pieczonej papryki,papryka pieczona,pomidory,salsa pomidorowa,passata di pomodoro,pomidory z puszki,orzechy,detoks,kasza jaglana,

Zostaw tak na 15 minut.
Kiedy trochę ostygną, obierz je ze skórki i odstaw na bok.


Do dużego rondla włóż dużą łyżkę oleju kokosowego- to najbezpieczniejszy tłuszcz do smażenia.
Wrzuć cebulę pokrojoną w piórka , rozmaryn i tymianek.
Obsmaż około 3 minut.
Dodaj pomidory, obraną paprykę, czosnek oraz daktyle, dodaj wrzątku, skórkę z cytryny i dopraw solą.


Przykryj i gotuj tak około 15 minut.Dodaj w razie czego łyżkę oleju kokosowego.

orzechy pecan,migdały,Symbio,zupa toskańska,krem z pieczonej papryki,papryka pieczona,pomidory,salsa pomidorowa,passata di pomodoro,pomidory z puszki,orzechy,detoks,kasza jaglana,

Następnie wsyp kasze jaglaną.
Im więcej wsypiesz tym zupa będzie gęstsza.
Pod koniec gotowania dodaj spora garść listków świeżej bazylii.
Wlej zupę do blendera o dużej mocy, zmiksuj na krem.
Na suchej i gorącej patelni, upraż posiekane orzechy pecan i migdały- garść na każdy talerz.

orzechy pecan,migdały,Symbio,zupa toskańska,krem z pieczonej papryki,papryka pieczona,pomidory,salsa pomidorowa,passata di pomodoro,pomidory z puszki,orzechy,detoks,kasza jaglana,

Mają niesamowite właściwości zdrowotne.
Zajadaj zupę z całą rodziną, na zdrowie i na dobre samopoczucie.
Zupa ma właściwości oczyszczające organizm z toksyn.
Warto ją przyrządzać przynajmniej raz w tygodniu.
Dzieci za nią szaleją!
Jeśli czujecie wychłodzenie i ciągle wam zimno, dodajcie trochę startego imbiru!

orzechy pecan,migdały,Symbio,zupa toskańska,krem z pieczonej papryki,papryka pieczona,pomidory,salsa pomidorowa,passata di pomodoro,pomidory z puszki,orzechy,detoks,kasza jaglana,










Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!