Spaghetti z wędzonym łososiem w kremie
To chyba najprostsze danie pod słońcem i pachnące wakacjami
nad morzem. Spaghetti z wędzonym łososiem w kremie, z zieloną pietruszką,
parmezanem i pieprzem świeżo mielonym. Potrzeba doprawdy niewiele ,aby móc zrobić
danie bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Ugotuj spaghetti al dente
wymieszaj z niewielką ilością oliwy z oliwek i natką pietruszki (dodaj jej
dosyć sporo ).
Do mojego spaghetti użyłam wędzonego łososia w kremie SUEMPOL ,który powstał według domowej receptury. Opakowanie
jest dość duże ma 140 g i nie zawiera w sobie żadnego badziewia.
Idealnie smakuje na kanapkach, grzankach ,na waflach ryżowych
,ale przyciśnięta czasem, a raczej jego brakiem i chęcią zjedzenia makaronu
postanowiłam wykorzystać krem do spaghetti i to okazało się strzałem w dziesiątkę.
I jako że krem jest dosyć gęsty rozprowadziłam go w niewielkiej ilości mleka
bez laktozy. Wylałam na czekające już na patelni spaghetti wymieszałam z
zieloną pietruszką i parmezanem i natychmiast podałam. Można całość dosmaczyć
pieprzem.
Post nie jest postem sponsorowanym, chciałam się tylko z Wami podzielić moim rewelacyjnym odkryciem jakim jest ta pasta . Na pewno nazwę tą pastę kremem do zadań specjalnych!
Smacznego…bo makaron jest przepyszny!
Makarony u nas idą zawsze i pod każdą postacią.Nie widziałam nigdzie tej pasty, muszę się dobrze rozejrzeć, skoro polecasz to trzeba przetestować ;-)
OdpowiedzUsuń