środa, 4 listopada 2020

Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej

 

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,


Fantastyczne ,bardzo szybkie ,przepyszne naleśniki. Będziecie zaskoczeni jak kasza gryczana biała idealnie komponuje się z twarogiem. Tak niewiele potrzeba ,by wyczarować wspaniały obiad lub kolację. Naleśniki idealne na wynos, gdziekolwiek Was poniesie. Świetnie smakują odgrzane na masełku. Wykorzystałam przepis z bloga Kupiec

 

 

Składniki

  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej u mnie biała 
  • 200 g sera twarogowego (zmielonego)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

Ciasto:

  • 1 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

 

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. W międzyczasie przygotować ciasto mieszając jajka z mlekiem, przesianą mąką i odrobiną soli. Wyrobić gładkie ciasto, rozrzedzić ciepłą wodą, dodać oliwę i ponownie wymieszać. Usmażyć cienkie naleśniki. Przygotować farsz mieszając ugotowaną kaszę z serem twarogowym i podsmażoną, drobno posiekaną cebulką. 

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,


Do masy dodać surowe jajko, sól, pieprz do smaku i wymieszać. Jeżeli nadzienie jest zbyt suche można dodać 2 łyżki śmietany. Całą powierzchnię naleśnika posmarować farszem, zwinąć w rulony. Przed podaniem naleśniki podsmażyć.

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,

naleśniki,Kuiec,kasza gryczana,blog kulinarny,nleśniki z serem,kuchnia polska,szybki obiad,z kuchni do kuchni,foodporn,fotografia kulinarna,


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !