Kasza jaglana z tuńczykiem, karczochem i suszonymi pomidorami


kasza jaglana,sałatka z kaszą jaglaną, kasza z tuńczykiem,proso,jagła,zkuchni do kuchni najlepszy blog kulinarny,dania z kaszy jaglanej,



Bardzo lubię jagłę. Właściwości zdrowotne kaszy jaglanej są imponujące. Jest ona tanim i powszechnie dostępnym produktem spożywczym, którego my Polacy nie doceniamy w pełni.


Te złote, piękne ,drobne kuleczki, cieszą intensywnym i delikatnym smakiem.
Jest naturalnie bezglutenowa i łatwo przyswajalna. Odkwasza nasz organizm!
Wpływa na obniżenie poziomu kwasów żołądkowych przez co wspomaga leczenie wrzodów żołądka, refluksu i zgagi. Osoby cierpiące na nieustanne zmęczenie w kaszy jaglanej znajdą swój energetyk, który podkręci nie tylko metabolizm ,ale i słabnące libido .Dieta oparta na kaszy jaglanej wymiata z organizmu toksyny, wzmacnia pracę serca i pracę jelita grubego. O kaszy jaglanej powstały obszerne publikacje, dlatego nie będę się rozpisywać szczegółowo o jej właściwościach.

kasza jaglana,sałatka z kaszą jaglaną, kasza z tuńczykiem,proso,jagła,zkuchni do kuchni najlepszy blog kulinarny,dania z kaszy jaglanej,


Dziś zrobimy lekką sałatkę, przekąskę, danie na wynos. Zwał jak zwał. Jest pysznie, lekko i do syta.



kasza jaglana,sałatka z kaszą jaglaną, kasza z tuńczykiem,proso,jagła,zkuchni do kuchni najlepszy blog kulinarny,dania z kaszy jaglanej,

kasza jaglana,sałatka z kaszą jaglaną, kasza z tuńczykiem,proso,jagła,zkuchni do kuchni najlepszy blog kulinarny,dania z kaszy jaglanej,

Składniki
  • szklanka kaszy jaglanej
  • duża puszka tuńczyka w kawałkach
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • kilka karczochów w zalewie
  • tarty na dużych oczkach parmezan
  • siekana świeża natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól do smaku



Zagotuj wodę. Rozgrzej patelnię o grubym dnie, wsyp suchą kaszę i praż do chwili, aż poczujesz piękny orzechowy zapach. Potrząsaj patelnią od czasu do czasu. Po chwili wlej trochę wrzątku tak, aby dało się wypłukać bulgoczącą kaszę bezpośrednio na patelni. Odlej wodę, wlej kolejną porcję, wypłucz . Czynność powtarzaj do momentu, kiedy woda będzie zupełnie czysta. Na koniec wlej wrzątek, dodaj łyżeczkę oleju kokosowego, trochę soli, zamieszaj, zamknij pokrywkę i gotuj około 10 minut ,aż kasza "wypije "wodę. Sypką kaszę odłóż.
Suszone pomidory odsącz z zalewy ,pokrój drobno. To samo z rób z karczochami i tuńczykiem.Wymieszaj wszystko, dodaj do kaszy. Zamieszaj.
Posiekaj drobno natkę pietruszki. Parmezan zetrzyj na grubych oczkach. Jeśli chcesz dodaj do całości oliwę z oliwek.

kasza jaglana,sałatka z kaszą jaglaną, kasza z tuńczykiem,proso,jagła,zkuchni do kuchni najlepszy blog kulinarny,dania z kaszy jaglanej,

kasza jaglana,sałatka z kaszą jaglaną, kasza z tuńczykiem,proso,jagła,zkuchni do kuchni najlepszy blog kulinarny,dania z kaszy jaglanej,

Dokładnie wymieszaj. Przechowuj w lodówce w szklanych pojemnikach. Odgrzewaj na suchej patelni w miarę potrzeby, zabieraj ze sobą wszędzie , gdziekolwiek będziesz pi towarzyszyć i wzmacniać Twój organizm!
Jedz na zdrowie! Smacznego!


Poniżej wkleję kilka linków do różnych zastosowań kaszy jaglanej.









Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!